Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Despre înțelegerea dintre Victor Ponta și Florian Coldea

inquamphotos.com / Octav Ganea
victor ponta psd program

În această perioadă, Victor Ponta nu are cum să se simtă prea confortabil în propria-i piele. Show-ul pus în scenă de Sebastian Ghiță se răsfrânge și asupra sa.  Pentru a arăta cât de mult s-au întins tentaculele șefului operativ al SRI, patronul România TV este nevoit să vină cu exemple clare despre barierele încălcate de acesta.

Multe dintre exemplele aduse în discuție de Sebastian Ghiță sunt încadrate în timp  în perioada în care Victor Ponta era șeful Guvernului. Aducând în discuție numirea abuzivă la șefia DNA a Laurei Codruța Kovesi, Ghiță vorbește despre presiunile la care Victor Ponta a fost supus pentru a o propune pe aceasta.

„Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA în 2014. Eram prieten cu ea, cu Coldea şi cu Ponta. Aveam un canal de comunicare şi cu Traian Băsescu. Ce nu s-a spus public, este că Victor Ponta a fost şantajat. Practic, în faţa mea, Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în SUA, va fi anulată. Lui Ponta i s-a spus că anunţul cu anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar acest lucru îl va distruge,” a declarat Ghiță într-una din înregistrările prezentate de România TV.

Cu alte cuvinte, dacă este să dăm crezare celor spuse de Sebastian Ghiță, Victor Ponta a cedat presiunilor lui Florian Coldea și a propus-o în funcție pe Kovesi pentru a nu-și periclita șansele de a ajunge președintele României.  Această realitate nu este contrazisă de Ponta, ba mai mult, acesta a declarat pe pagina sa de Facebook că Sebastian Ghiță a spus până acum doar 2% din ceea ce știe. În acest sens, nu-l întreabă oare nimeni pe Ponta în ce constau restul de 98%?

Deși astăzi nu îl contrazice pe Ghiță în cele afirmate de acesta, Victor Ponta nu părea să aibă aceeași opinie în urmă cu doi ani, când Elena Udrea susținea că a discutat cu acesta despre numirea Codruței Koveși în fruntea DNA:

„Referitor la doamna Kovesi, nu am discutat cu nici un alt om politic. (...) Nu am discutat niciodată cu vreun om politic despre numirea Procurorului şef la DNA. (....) Nu am discutat niciodată cu doamna Udrea despre procurorul-şef. Ceea ce pot să vă asigur este că nici doamna Udrea, nici alte doamne sau domni, nu m-au influenţat în niciun fel, nici în sens pozitiv sau negativ, şi nu au venit să spună de doamna Kovesi că e bună sau rea,” declara la momentul respectiv Victor Ponta.

În virtutea informațiilor prezentate de Ghiță și care nu au fost negate de fostul premier, reiese că acesta a fost de acord să facă pact cu diavolul, pentru a trece puntea dintre palatul Victoria înspre palatul Cotroceni. În acest caz, Victor Ponta nu poate nici măcar să reia celebra afirmație a lui Constantinescu, cum că ar fi fost învins de sistem. Nu, Ponta a colaborat cu Sistemul, a numit-o pe Kovesi în fruntea DNA, totul pentru îndeplinirea visului său de a ajunge președinte. Sigur, dacă dăm crezare celor spuse de Sebi Ghiță. Dar dacă acestea nu sunt adevărate și Ponta nu a colaborat cu Sistemul, atunci să iasă public și să infirme cele spuse de Ghiță, la fel cum în urmă cu doi ani a infirmat cele spuse de Elena Udrea. Dar ar fi putut face asta până acum, nu?

Nefăcând acest lucru, nu putem să nu ne punem întrebarea „ce s-ar fi întâmplat dacă?”. Mai exact, ce s-ar fi întâmplat dacă Victor Ponta nu ar fi fost dispus la înțelegeri obscure cu Sistemul? Dacă fostul prim-ministru nu ar fi cedat și nu ar fi propus-o pe Koveși la șefia DNA, putem presupune că abuzurile pentru care binomul este astăzi acuzat, atât de Ponta, Ghiță dar și de alți oameni politici, afaceriști și jurnaliști, nu s-ar mai fi petrecut, din simplul motiv că binomul, așa cum îl știm noi azi, nu ar mai fi existat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.