Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Internet: Cei mai căutați prim miniștri, din 2004 până astăzi

Ne-am uitat la numărul de căutări pe Internet vizând premieri ai României din 2004 până astăzi.

Tăriceanu: Premierul discret


Dacă te uiți la grafic nu ți se pare ca vezi unde se începe și unde se termină mandatul său. Prin comparație, aceste limite sunt vizibile în cazul premierilor Boc și Ponta.

Iar această lipsă de vizibilitate nu vine de la faptul că era mai puțin dezvoltat. Vârful de interes generat de Traian Băsescu este fix în 2005.

Boc: Premierul "mâncat" de Băsescu


Odată cu venirea lui Boc la putere avem un premier vizibil. Cel puțin până în 2010, când criza economica devine vizibilă se își celebrele măsuri de austeritate.

Faptul că Boc devine mai puțin interesant este un semn că populația a considerat că Băsescu este "însărcinat" și cu guvernarea.

Ponta, maestrul controversei


Cele două vârfuri de căutări pentru Boc și respectiv Ponta marchează aproximativ transferul de putere dinspre PDL spre USL.

Undeva, tot pe acolo este și un vârf mic de interes al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Dar este atât de mic ca nu merita să ne preocupăm de el. (În grafic apare cu linie punctată deoarece, numele de Ungureanu fiind foarte comun,  a trebuit făcut un mic artificiu pentru a-l identifica).

În 2014 Ponta are vârful maxim. Acesta, însă, este realizat în calitate de candidat la prezidențiale, nu de premier.  Interesantă, însă, este evoluția din 2015. Coabitarea cu Iohannis îl urcă pe Ponta în interesul public chiar mai  mult decât cea cu Băsescu.

După ce pierde postul de premier, Ponta trezește un interes semnificativ mai scăzut dar rămâne peste actualul premier Cioloș în majoritatea timpului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.