Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţie de la Bruxelles. Se cere DEMISIA Rovanei Plumb în scandalul fondurilor europene

Inquam Photos / Octav Ganea
Rovana Plumb

Scandalul care s-a iscat după ce au apărut zvonuri potrivit cărora România e în pericol să piardă finanțarea cu fonduri europene a ajuns şi la urechile politicienilor de la Bruxelles.

Europarlamentarul PNL Daniel Buda afirmă că fondurile europene acordate României sunt în pericol, motiv pentru care solicită demisia ministrului delegat pentru fonduri europene Rovana Plumb sau demiterea sa de către premierul Sorin Grindeanu.

"Suspendarea misiunilor de audit privind acreditarea Autorităţilor de Management prin intermediul cărora trebuie absorbite cele peste 30 de miliarde de euro fonduri structurale şi de dezvoltare rurală acordate ţării noastre pentru perioada 2014-2020 este de natură să prejudicieze grav şi iremediabil interesele României pe termen mediu şi lung. Împrejurarea că sistemul informatic nu este funcţional nici la această oră demonstrează încă o dată incapacitatea şi ineficienţa acestui minister care ratează şansa unică de a folosi bani europeni pentru dezvoltarea României, cu consecinţe incomensurabile asupra vieţii de zi cu zi a milioanelor de cetăţeni români care trăiesc sau tranzitează România. Indiferent de eforturile pe care le facem ca europarlamentari sau funcţionari în instituţiile europene, toate acestea rămân în zadar câtă vreme, în România, ne lovim de un imobilism funcţional şi instituţional inexplicabil", susţine europarlamentarul liberal într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

 

Citeşte şi: Ministerul Dezvoltării, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre blocarea fondurilor europene

 

Europarlamentarul liberal susţine că "incompetenţa României în absorbţia fondurilor europene este publică la nivel european".

"O primă măsură ar fi demisia sau demiterea ministrului Rovana Plumb şi accelerarea procesului de acreditare a autorităţilor de management, care să permită absorbţia celor 30 de miliarde de euro în România pentru exerciţiul financiar 2014-2020", arată Daniel Buda.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.