Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu Gabriel Mutu: NU am nicio înţelegere cu vreun contracandidat!

gabriel_mutu

STIRIPESURSE.RO vă prezintă un interviu cu senatorul Gabriel Mutu, candidat al PSD la Primăria Sectorului 6. El ne vorbește despre proiectele de viitor, dar și despre dosarul pe care îl are la DIICOT. Se consideră pregătit să conducă Sectorul 6 și crede că se singura soluție după situația lăsată în urmă de actualul primar, Rareș Mănescu.

Vezi și: DEZVĂLUIRI Un celebru medic legist explică lipsa sângelui de la locul accidentului lui Condrea

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Oamenii pe care i-am întâlnit în sectorul 6, de-a lungul timpului. Aceştia mi-au cerut mereu să îi ajut cu soluţii aplicate problemelor locale, în condiţiile în care un senator legiferează pentru întreaga ţară. M-am implicat în probleme naţionale, dar am căutat să aduc îmbunătăţiri directe şi pentru bucureşteni şi menţionez un singur exemplu aici: promovarea amendamentului de reducere a preturilor cu aproximativ 30% pentru cumpărarea locuintelor de tip ANL.

2.Ce veți face în prima zi ca primar?

Evident, mă voi întâlni cu angajaţii primăriei şi le voi propune un nou mod de colaborare: direct, cu un primar prezent, a cărui uşă să le fie deschisă.

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

Vreau, ştiu şi pot. Aceasta este structura omului Gabriel Mutu si acesta este mai mult decât un slogan de campanie, este o promisiune fermă, pe care am respectat-o în cariera din mediul de afaceri, dar şi din mediul politic. Vreau să fiu un partener al comunităţii mele, ştiu deja care sunt problemele şi pot aduce schimbarea necesară sectorului 6.

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Reproiectarea locurilor de parcare existente, construirea de parcări subterane şi amenajarea de parcări la intrarea în Bucureşti pentru non-rezidenţi sunt soluţii mult mai bune. De asemenea, fiind sectorul cu cele mai multe supermarketuri, avem şi din această zonă o soluţie: un parteneriat public-privat pentru folosirea de către locuitorii din proximitatea magazinelor a parcărilor acestora pe timp de noapte. Totodata, introducerea sensurilor unice dintre blocuri aduce o crestere de 20% a locurilor de parcare.

5.Ridicarea mașinilor mai este o soluție?

Nu, ridicarea vehiculelor a fost declarată ilegală pe motiv că un consiliu local nu poate da o hotărâre care să legifereze peste Codul rutier. Soluţia este construirea de parcări, iar eu militez pentru cele subterane. Nu ne costă cu mult mai mult decât cele de la suprafaţă, iar beneficiile sunt mari pentru comunitate: mai multe spaţii verzi, mai multe locuri de joacă pentru copii.

6.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați.

Curăţenia, reabilitarea şi infrastructura. Sunt trei problemele cu care trebuie să mergem în paralel şi pe care să le rezolvăm de urgenţă. Curăţenia poate fi făcută printr-o structura proprie, nu prin externalizarea serviciului, iar costurile s-ar reduce astfel la jumătate. Reabilitarea blocurilor este un subiect discutat cu aproape toate asociaţiile de proprietari cu care m-am întâlnit. Vom atrage fonduri europene pentru cele 1500 de blocuri rămase nereabilitate, pentru că din 2009 până acum nu au fost anvelopate nici măcar 300 de blocuri. Iar infrastructura,cu tot ceea ce înseamnă ea: parcări, trafic, pasaje pietonale subterane, asfaltare şi reabilitare străzi este, de asemenea, o problemă prioritară, pe care o intenţionez să o rezolv în parteneriat cu viitorul primar general.

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Sunt foarte atent la tot ceea ce înseamnă infrastructură şi dezvoltare, atunci când călătoresc în alte oraşe, în alte ţări. Viena este o capitala care se afla in topul oraselor in ceea ce priveste calitatea vietii. Ceea ce primarul a reusit si reuseste sa faca acolo nu este putin. Asadar, modelul primarului Vienei este un exemplu demn de urmat. Acesta impleteste respectul cu nevoile cetatenilor si  militeaza constant pentru ca valorile fundamentale cum sunt democratia, statul de drept, non-violenta, egalitatea intre femei si barbati sa fie respectate.

8.Vă este frică de DNA?

Nu.

9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-aţi confruntat în campanie.

Unii dintre contracandidaţi au simţit nevoia să cheltuiască mulţi bani, făcând campanie negativă la adresa mea şi a echipei mele. Eu nu voi face aşa ceva, campania mea este una care se concentrează pe discuţiile cu locuitorii, nu pe candidaţii altor partide sau aşa-zişi independenţi.

10.Aveți o sumă de bani. Ce alegeţi să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

Aş dori să înţelegeţi că sunt un manager de succes şi atunci când am în faţă un buget ma gândesc la optimizarea şi multiplicarea lui. La sumele colectate la bugetul local vom adăuga fonduri structurale, care să ne permită sustinerea investitiilor necesare, dar si promovarea programelor sociale.

11. Cum v-a venit ideea de slogan: ”Vorbește cu Mutu!”?

Am vrut un altfel de slogan. Un slogan care sa trezeasca interesul si sa devina o provocare pentru locuitorii sectorului 6. Si asa s-a si intamplat.

12. Cât de tare vă încurcă faptul că sunteți anchetat de DIICOT?

Este un subiect pe care îl doresc finalizat, pentru că nu am nicio implicare în acest dosar şi numele meu este mediatizat negativ prin această asociere. Nu mă împiedică deloc în a ieşi pe stradă, a discuta cu oamenii şi a rezolva problemele comunităţii.

13. Aveți o înțelegere cu candidatul PNL, Răzvan Mironescu?

Nu, nu am nicio înţelegere cu vreun contracandidat. PSD Sector 6, al cărui preşedinte sunt, este într-o alianţă electorală cu UNPR, iar singura colaborare pe care o am în această campanie electorala este cu locuitorii sectorului 6 pe care ii consider partenerii mei.

14. Care e situația/ problema cea mai gravă din Sectorul 6 care ar trebui neapărat schimbată/rezolvată?

In sectorul 6, din păcate, ca viitor primar voi fi nevoit să preiau multe probleme de la minus, nu de la zero. Suntem în urmă cu reabilitarea, curăţenia, infrastructura şi multe alte domenii, în care un primar prezent, implicat, poate aduce schimbări şi îmbunătăţiri.

15. Sunteți mason, cât de tare vă ajută această calitate în campanie?

Sunt un om care crede in Dumnezeu. Sunt implicat si sustin activitatea mai multor organizatii caritabile iar asocierea mea cu aceasta calitate nu poate decat sa ma flateze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.