Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Dan Tudorache acuză ilegalități în campanie. Cea mai mare problemă a Sectorului 1

Dan Tudorache

STIRIPESURSE.RO continuă seria interviurilor cu candidații la alegerile locale din 2016 în București, iar astăzi vi-l prezentăm pe candidatul PSD la Sectorul 1, Dan Tudorache.

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Tudorache: Sunt influențat de experiența de peste 10 ani pe care o am în administrație și de faptul că am exercițiul conducerii unor grupuri mari de oameni și a unor structuri importante din administrația publică locală. Pentru mine, să ajung primar al Sectorului 1 este o dorință personală și politică puternică, pentru că eu sunt legat de Sectorul 1 prin tot ce am făcut până acum în cariera mea profesională sau politică. Sunt născut și crescut în Sectorul 1, sunt un om cu experiență de peste un deceniu în administrație, am condus foarte mulți oameni la viața mea, deci nu sunt niciun om ușor de influențat de alții, nu sunt niciun om care să aibă nevoie să fie convins să candideze la Primăria Sectorului 1.

 

2.Ce veți face în prima zi ca primar?

Tudorache: Trei lucruri importante vreau să fac în prima zi ca primar.

În primul rând, îl chem la mine pe responsabilul cu bugetul pentru a-mi prezenta execuția bugetară pe capitole.

În al doilea rând, îl chem la mine pe responsabilul cu investițiile pentru a-mi prezenta care este stadiul proiectelor de investiții care au fost licitate și care este calendarul pentru cele care urmează să fie licitate.

În al treilea rând, îl chem la mine pe responsabilul cu resursele umane ale primăriei pentru a-mi prezenta organigrama primăriei, să văd în ce măsură această organigramă este acoperită și în ce măsură sunt necesare resurse noi.

 

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

Tudorache: Faptul că sunt născut și crescut în sectorul 1 este o garanție a faptului că eu chiar știu despre ce vorbesc în acest sector. Apoi faptul că am o experiență vastă în adminitrație: am fost și consilierul Primarului Sectorului 1, am fost și Consilier General, am fost și Viceprimar. Am o experiență administrativă completă și asta este diferența majoră între mine și contracandidații mei: eu chiar știu ce vorbesc când vorbesc despre administrația locală. Nu în cele din urmă, faptul că sunt realmente un om căruia îi face plăcere să intre în contact cu cetățenii. Acest lucru va face ca o administrație Tudorache să fie una deschisă și prietenoasă!

 

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Tudorache: Voi începe prin a analiza și evalua posibilitatea exploatării la maximum a locurilor de parcare deja existente din Sectorul 1. Apoi iau în calcul și implementarea de soluții moderne, precum sunt modulele metalice care pot fi folosite în preajma blocurilor.

Alte posibile soluții sunt parcările supraterane și reamenajarea locurilor de parcare existente, precum și transformarea unor străzi în străzi cu sens unic. Obiectivul meu este ca Sectorul 1 să devină sectorul cu cea mai fluentă circulație din tot Bucureștiul.

 

5.Ridicarea mașinilor mai este o soluție?

Tudorache: Nu ridicarea de mașini o să descongestioneze traficul, ci îmbunătățirea managementului traficului și construcția de locuri de parcare. Dar în același timp trebuie să fie foarte clar: trotuarele aparțin pietonilor, nu conducătorilor auto în timp ce caută parcare prin București.

 

6.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați

Tudorache: Construcția de creșe este o prioritate din punctul meu de vedere, pentru că este de neacceptat să existe doar 3 creșe la un sector foarte dinamic, precum Sectorul 1.

Asigurarea siguranței cetățeanului din toatele punctele de vedere, individuală, alimentară, patrimonială, precum și asigurarea libertății acestuia de a se plimba liniștit în orice zonă a Sectorului 1, este a o altă problemă majoră.

Nu în ultimul rând, trebuie să spun despre terminarea reabilitării termice la cele 195 de blocuri care sunt restante în acest program și începerea reabilitării termice a caselor.

 

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Tudorache: Modelul meu de primar este un cetățean care-și cunoaște localitatea ca pe propria persoană, care candidează chiar să ajungă primar, nu doar ca să aibă un alibi politic și care are și o viziune administrativă și de dezvoltare a orașului. Primarul Londrei, Boris Johnson este exemplul internațional care-mi vine prima dată în minte.

 

8.Vă este frică de DNA?

Tudorache: Îmi este frică de Dumnezeu. De DNA nu are de ce să se teamă niciun om cinstit. Faptul că DNA este atât de activă în spațiul public și are o cotă foarte bună de încredere înseamnă că DNA este ceva pozitiv, de care nu are de ce să-ți fie frică dacă știi că nu ai făcut ceva ilegal.

 

9.Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie.

Tudorache: Faptul că există competitori politici care aleg să nu respecte legea. Este  frustrant să vezi că tu respecți legea, dar alții aleg să nu o facă. În rest, nu sunt mulțumit nici de birocratizarea campaniei electorale, care a devenit mult mai centrată pe hârtii și proceduri, decât pe contactul direct cu oamenii, cel mai important lucru.

10.Aveți o sumă de bani. Ce alegeti să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

Tudorache: Nu cred că un primar bun ar alege doar o acțiune și le-ar ignora pe celelalte. Trebuie să rezolvăm cât mai multe probleme și asta înseamnă să le tratăm pe toate, nu doar pe cele care ne plac. Revenind la întrebare, vă pot spune că aș folosi suma de bani ca să astup gropile din asfalt și să ofer ajutor familiilor nevoiașe, din următorul motiv: pentru că locurile de joacă pentru copii nu trebuie musai decontate din banii primăriei. Sunt convins că sunt axe europene de finanțare exact pentru acest tip de proiecte.

 

11. Sunteti acuzat că folosiți Poliția Comunitară ca armă de campanie.

Tudorache: Eu sunt unul dintre cei care consideră că Poliția Locală din Sectorul 1 trebuie să facă mai mult decât face în ceea ce privește siguranța cetățeanului, deci nu am cum să susțin implicarea lor în campania asta. Nu este adevărată acuzația, sunt doar încercări nu foarte fericite ale contracandidatului meu de a-și scuza propriul comportament care încalcă legea în termeni de comportament electoral.

 

12. Mai este Andrei Chiliman un model pentru Sectorul 1?

Tudorache: Andrei Chiliman este și va rămâne omul alături de care am pus bazele USL în Sectorul 1, încă din 2008, când am realizat prima colaborare PSD-PNL din toată țara în Consiliul Local. Andrei Chiliman este și va rămâne omul alături de care am făcut campanie, în 2012, din stradă în stradă, în Sectorul 1. Acestea fiind spuse nu îmi doresc să comentez despre mandatul primarului precedent, ci îmi doresc ca după 5 iunie să putem să avem un model-alternativă pentru Sectorul 1. Evident, acest model-alternativă nu poate să vină decât de la PSD.

 

13. Cine vă finanțează campania?

Tudorache: Cei care potrivit legii, au decis să contribuie în mod egal și transparent. Nu am nici grupuri de interese în spate, nici cabale politice sau scenarii fanteziste. Sunt extrem de deschis și de transparent. Prefer să fiu așa și să fac campanie cum pot decât să fiu în buzunarul unora sau altora.

 

14. Ce garanții le dați cetățenilor că NU vor mai fi turnuri între case?

Tudorache: Cea mai bună garanție este să le spun că nu am cum să-i mint sau păcălesc pentru că ei locuiesc în Sectorul 1 și pot să-mi bată oricând obrazul dacă nu mă țin de cuvânt. După ce voi fi ales voi supraveghea cu mare atenție respectarea legii privind autorizațiile de construcție și vom încuraja sistematizare urbanistică.

 

15. Nu e prima oară când candidați, de ce acum ar fi cu noroc?

Tudorache: Pentru că acum a venit momentul oamenilor care pot să facă ceva pentru comunitatea lor. Eu mă consider un tehnocrat al administrației publice locale și abia apoi om politic. De fiecare dată când am candidat, am candidat pentru că am simțit că asta trebuie să fac pentru partidul meu și pentru oamenii cărora le cer votul și încrederea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.