Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Designerul primei doamne: Carmen Iohannis, o Jackie Kennedy a zilelor noastre/ AUDIO

Carmen Iohannis colaborează în domeniul vestimentar cu designerul Alexandru Ciucu. Prima ţinută asupra căreia şi-a pus amprenta celebrul designer a fost cea purtată de prima doamnă a României la vizita preşedintelui Turciei în România. Alexandru Ciucu vorbeşte, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, despre colaborarea cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis.

- Cum aţi ajuns la colaborarea cu Carmen Iohannis?

- A fost o conjunctură de factori care a dus la această fericită colaborare. Nu pot să dau foarte multe detalii, însă serviciile de PR ale ambelor tabere cred că şi-au făcut datoria.

- În ce constă colaborarea?

- Colaborarea constă în faptul că eu mă voi ocupa de acum înainte de ţinutele oficiale ale primei doamne a României. Mai precis, de costumele în care domnia sa va apărea în întâlnirile oficiale, în calitate de primă doamnă.

Vezi şi: Toate privirile pe Carmen Iohannis la primirea lui Erdogan / FOTO

- Este contract cu dumneaei personal sau cu Administraţia Prezidenţială?

- Este un agreement să spunem la nivel verbal şi cred că asta contează cel mai mult, pentru că mai presus de contracte important e că amândoi simţim vestimentar cam în aceeaşi direcţie. Spuneam în unele dintre interviuri că o percep pe doamna Carmen Iohannis ca pe o Jackie Kennedy a zilelor noastre. Nu am spus doar lumea politică din România. Mă refer la lumea politică în general, dar europeană în mod special.

- Ce are aşa special?

- Are acel ceva, nu ştiu cum să-l definesc. Pe lângă o prezenţă fizică agreabilă, pe lângă o predilecţie către lumea asta fashion, este mereu în trend cu evoluţia modei, are acea aură care în momentul în care poartă o haină reuşeşte să o pună în valoare într-un mod în care foarte puţini oameni reuşesc să o facă. Adică reuşeşte să poarte haine şi să se pună în valoare reciproc. Domnia sa are o atitudine specială. Nu se poate da o definiţie în cuvinte. Este o carismă pe care o ai sau nu o ai. De multe ori ni se întâmplă să o vedem la... să dau un exemplu paralel... ca şi oamenii care reuşesc să atragă atenţia publicului prin darul vorbirii sau nu. Domnia sa a reuşit să atragă atenţia publicului într-un mod pozitiv prin vestimentaţie şi prin prezenţa dumneaei.

Vezi şi: Carmen Iohannis si-a luat designer. Cine se ocupa de tinutele ei oficiale

- I-aţi făcut vreo recomandare specială?

- Am ţinut cont în această primă colaborare de anumite cutume de protocol, de faptul că familia prezidenţială a României întâlnea familia prezidenţială a Turciei, am ţinut cont că domnul Erdogan, preşedintele Turciei, este un om foarte conformist, este adeptul revenirii în Turcia a vestimentaţiei feminine tradiţional musulmane şi am avut grijă ca această ţinută a doamnei Iohannis să nu fie foarte colorată, să nu fie ieşită din comun. În domeniul vestimentaţiei feminine, paleta de culori şi de modele este mult mai largă decât în cazul vestimentaţiei pentru bărbaţi şi am fi putut alege din mult mai multe variante. Am ales totuşi o variantă care să nu fie nici ieşită din comun, cromatic vorbind, dar totuşi nici ternă. Şi atunci am ales acel bej auriu, un material foarte preţios prin modul în care se prezintă, dar şi prin modul în care a fost lucrat. Modelul a fost unul ales împreună cu prima doamnă a ţării.

- Preşedintelui i-aţi recomandat ceva? Ştiu că nu vă ocupaţi şi de el...

- Sper ca la un moment dat să mă ocup şi de această zonă, pentru că sunt în primul rând creator de costume bărbăteşti. Doar că în zona de costume bărbăteşti, mai ales în cazul domnului Iohannis, ca şi în cazul Alteţei Sale Regale Principele Radu, de a cărui vestimentaţie oficială mă ocup de mai bine de 5 ani, paleta de culori şi de modele nu poate fi foarte mare. Cromatic vorbind, suntem destul de limitaţi în zona politicului şi aici ne oprim între negru şi bleumarin, trecând prin zonele de gri. Cutumele politice în domeniul vestimentar sunt foarte stricte şi foarte clare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.