Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU: Eminența cenușie a PNL anunță că se demarează Planul A

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Strategii PNL au renunțat la orice speranță că alegerile locale ar mai putea avea loc în două tururi de scrutin și fac calcule pentru alegeri într-un singur tur de scrutin. Coordonatorul politic al campaniei pe Capitală pentru PNL, senatorul Teodor Atansiu, a declarat, într-un interviu acordat STIRIPESURSE.RO că partidul oricum își făcuse toate pregătirile pentru un singur tur și va pune în aplicare Planul A.

R. Avem un singur tur la locale. Cum afectează asta PNL, în special la Capitală?

Atanasiu: Să știți că și în momentul în care am desemnat candidatul era într-un singur tur. A fost o speranță că vor fi două tururi, dar toate pregătirile s-au făcut într-un singur tur, deci vom merge pe varianta unu, în care va trebui să luăm scorul maximal încă de la prima înfățișare în fața electoratului.

R. Ați avut ceva ședințe de ieri până azi în conducerea PNL?

Atanasiu: Am avut o întâlnire ieri cu conducerea partidului. Lumea este plecată prin țară, în campanie electorală, nu am mai strâns tot activul de partid. Cine era la Parlament, cu aceia ne-am întâlnit.

R. Aveți o predicție. Cât pierdeți pentru că alegerile sunt într-un singur tur?

Atanasiu: Nu avem o astfel de predicție. Probabil că în marile orașe eram mult mai câștigați dacă era în două tururi de scrutin și probabil că în localitățile mici este o pierdere pe două tururi. Aici era vorba despre divizarea votului în localitățile mici și puteau apărea suprize.

R. Vă reproșați votul de anul trecut, pe legea electorală?

Atanasiu: Anul trecut nu aveam majoritate parlamentară, cum nu avem nici astăzi. Era foarte greu ca să putem noi impune legea după care se țin alegerile electorale locale. Dacă este să avem o majoritate parlamentară, atunci vom face două tururi de scrutin.

Interviul integral cu Teodor Atansiu va fi difuzat în curând de STIRIPESURSE.RO. Ce spune despre reforma în PNL, calculele din culise pentru câștigarea alegerilor sau dat la care va fi organizat Congresul marelui PNL, pe toate le veți afla în interviul cu eminența cenușie a PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.