Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU- Omul numărul doi din PSD anunţă EXECUŢII la Comitetul Executiv

badalau dragnea

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a acordat un interviu pentru STIRIPESURSE.RO în care a explicat cum stă situaţia în acest moment în partid. Bădălău a precizat că ar oportună schimbarea lui Mihai Chirică din funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Iaşi, dar nu şi excluderea sa din partid. De asemenea, Bădălău susţine că a avut convorbiri cu liderii de organizaţii judeţene ai PSD şi că nu există sub nicio formă pericolul să apară o ruptură între partid şi guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu a spus la Antena 3 tot ce a vorbit cu președintele

Citeşte şi: O importantă filială a PSD e în prag de IMPLOZIE: Se cere INTERVENȚIE de la centru

R. Dacă se va pune problema excluderii lui Mihai Chirică din PSD, dumneavoastră cum vă veţi raporta?

Bădălău: Nu cred că este cazul să vorbim despre o excludere din PSD, eu nu cred că se va ajunge la asta. În schimb, ştiţi că domnul Chirică este preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PSD Iaşi şi cred că ar fi oportună schimbarea din această funcţie. Nu poţi să ai astfel de poziţii ca preşedinte de filială, dacă nu te consulţi cu cei din conducerea centrală. Dacă se va cere un vot pe o astfel de propunere, eu cred că ar fi oportună schimbarea.

R. Încercaţi să păstraţi controlul asupra Primăriei Iaşi, prin menţinerea domnului Chirică în PSD?

Bădălău: Nu este vorba despre asta, dar, uitaţi, eu am fost preşedinte de organizaţie mulţi ani înainte să vin în funcţia de preşedinte executiv al partidului. Ştiu ce înseamnă această funcţie şi înţeleg că nu poţi să ai poziţii de capul tău, fără o consultare cu cei din conducerea centrală a partidului.

R. Circulă multe informaţii în presă despre o ruptură în PSD. Există o astfel de scindare la nivelul partidului?

Bădălău: Nici vorbă! La finalul săptămânii trecute, vineri şi sâmbătă, am stat cu 25-30 de preşedinţi de organizaţii de vorbă şi vreau să vă spun că nimeni nu a ridicat o astfel de problemă. Nu ştiu despre ce scindare vorbiţi. Când spuneţi scindare, eu înţeleg că se rupe partidul în două, ceea ce nu este cazul sub nicio formă.

R. Informaţiile arată că ar pleca 14 parlamentari PSD pentru a forma un nou partid, dar şi că există mulţi nemulţumiţi de actuala conducere.

Bădălău: PSD este un partid mare şi poate există doi, trei nemulţumiţi, dar important este faptul că 99% dintre membrii partidului sunt uniţi. Noi am câştigat alegerile în baza unui program de guvernare, pentru care românii ne-au dat încrederea lor. Asta trebuie să facem, să punem în aplicare programul nostru, nu să stăm toată ziua să vorbim despre OUG 13, OUG 14, că nu mai înţelege nimeni ce este acolo. Nu asta îi interesează pe români! Toată atenţia noastră trebuie să se concentreze pe partea economică, nu pe scandalurile astea. Aceste lucruri nu ne fac bine.

R. Tot în presă s-a vehiculat că există o ruptură între partid şi Guvern.

Bădălău: Imposibil! Haideţi să vă explic ceva. V-am spus că am discutat cu preşedinţii de organizaţii şi majoritatea acestora au avut în judeţe Comitetele Executive, aşa cum era firesc după alegeri. În urma acestor întâlniri s-a decis că se acordă în continuare sprijin Guvernului. Excelenţă, Guvernul este unul politic şi răspunde în faţa politicului, că alegerile le-a câştigat PSD, nu le-a câştigat Guvernul. În echipa de la Guvern, în afară de Olguţa nu sunt lideri cu adevărat grei ai partidului, sunt specialişti, care vin din partid şi care fac parte din anumite organizaţii. Presiunea politică vine dinspre partid spre Guvern şi nu invers. Toţi preşedinţii de organizaţii cer Guvernului să urmeze cu stricteţe programul de guvernare, ceea ce se va şi întâmpla. Nu are cum să existe o ruptură între partid şi Guvern, atâta timp cât liderii de organizaţii şi-au reconfirmat sprijinul pentru guvernul Grindeanu. Vom avea şi Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care nici nu avem ordine de zi, dar în care vă asigur că se va reconfirma sprijinul pentru Guvern.

R. Anumite măsuri din programul de guvernare au fost întârziate de protestele din ultima lună şi de tot războiul politic.

Bădălău: Da, aşa este. Unele măsuri au fost întârziate şi din cauza faptului că nu avem bugetul promulgat. Oamenii sunt foarte interesaţi de măsurile economice pe care le luăm. Ei nu ne-au dat votul ca să stăm toată ziua să vorbim despre Ordonanţe de Urgenţă, pentru că omul se uită în pungă şi dacă o vede goală, abia atunci puteţi spune că este îndreptăţit să nu mai voteze PSD. Şi cei din Piaţa Victoriei sunt interesaţi de măsurile economice, dar aici este şi multă manipulare. Fiecare om este liber să protesteze, dar eu le-am spus şi colegilor mei, că şi la noi în şedinţe încep discuţii şi argumentaţii pe aceleaşi teme care se discută şi în spaţiul public: fraţilor, haideţi să lăsăm doi, trei specialişti, jurişti să discute problema asta şi noi restul să ne concentrăm asupra programului de guvernare. Nu vreau să treacă anul şi oamenii să ne întrebe ce am făcut şi noi să le spunem că ne-am concentrat pe OUG 13 sau OUG 14 sau care or mai fi pe acolo, că nimeni nu mai înţelege nimic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.