Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Perspectiva nemţească: Iohannis şi „neaveniţii care îşi permit să facă aprecieri la adresa lui”

Acum, când lucrurile par tranşate în privinţa candidaturii, deputatul Ganţ revine cu mai multe detalii despre ce ar însemna această susţinere, dar şi despre felul în care îl percepe pe candidatul Iohannis. Într-un scurt interviu pentru stiripesurse.ro, Ovidiu Ganţ s-a referit inclusiv la detractorii lui Klaus Iohannis, pe care îi numeşte "neaveniţi".

Reporter: - Îl veţi susţine pe domnul Iohannis la alegeri prezidenţiale?

Ovidiu Ganţ: - E foarte clar: dacă va candida Klaus Iohannis, e evident că îl vom susţine. Dacă nu va candida Klaus Iohannis, vom vedea care va fi decizia consiliului de conducere. E evident că în cazul unei candidaturi a fostului nostru preşedinte, Klaus Iohannis, îl vom susţine. Asta e cât se poate de clar.

Rep.: - Credeţi că domnul Iohannis are şanse să-l învingă pe domnul Ponta? În unele regiuni ale ţării oamenii sunt mai reticenţi când vine vorba de minorităţi naţionale...

O.G.: - Eu mi-aş dori foarte mult ca domnul Iohannis să ajungă preşedintele României. Nu pot să fac aprecieri faţă de oameni sau locuri la modul general. Speranţa mea e ca domnul Iohannis să ajungă preşedintele României. Cred că e singura declaraţie pe care pot să o fac. Mi-aş dori lucrul acesta foarte mult.

Rep.: - În cunoaşteţi personal pe domnul Iohannis. Ce anume îl recomandă pentru funcţia de preşedinte?

O.G.: - Întreaga noastră colaborare, de aproape 15 ani, mă face să cred că domnul Iohannis are toate calităţile umane, dar şi politice necesare pentru a îndeplini cu succes această funcţie de preşedinte al României. Dintr-o relaţie directă, umană, dar şi colaborare politică, asta e aprecierea mea.

Rep.: - Ar fi un preşedinte mai bun decât ar fi domnul Ponta?

O.G.: - Nu fac declaraţii despre alţi candidaţi. Singura persoană la care mă refer este Klaus Iohannis şi apreciez că este cel mai potrivit candidat să ocupe funcţia de preşedinte.

Rep.: - Ar fi un preşedinte mai bun decât domnul Băsescu?

O.G.: - Nu fac referiri la nimeni, pentru nu-i corect. Pe domnul Iohannis îl cunosc foarte, foarte bine. Am avut şi avem o relaţie foarte apropiată. Ştiu despre ce vorbesc. Am o părere autorizată în ceea ce-l priveşte, spre deosebire de mulţi neaveniţi sau direct interesaţi care îşi permit să facă aprecieri la adresa lui fără să fi vorbit vreodată în viaţa lor cu el. Eu îl cunosc foarte bine şi de aceea am această convingere.

Rep: - Structurile teritoriale ale FDGR se vor implica în campanie alături de domnul Iohannis?

O.G.: - Asta e convingerea mea. Nu există o decizie formală în Consiliul Naţional de Conducere, dar în momentul în care acest lucru se clarifică se va lua această decizie şi cu singuranţă Klaus Ioahnnis va beneficia de sprijinul FDGR. Asta e convingerea mea.

Rep.: - Domnul Ponta nu v-a cerut să-l sprijiniţi, având în vedere că sprijiniţi şi Guvernul?

O.G.: - Noi acordăm sprijin Guvernului din Parlament, dar nu mi-a solicitat nimeni nimic. Nici mie, nici grupului parlamentar, din acest punct de vedere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.