Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Ștefan Florescu: Avem o campanie MURDARĂ. Contracandidații merg până la LIMITĂ

facebook.com
stefan florescu

STIRIPESURSE.RO continuă seria interviurilor cu candidații la alegerile locale din 2016, iar astăzi vi-l prezentăm pe candidatul independent la Sectorul 6, Ștefan Florescu.

Citește și: INTERVIU cu Ovidiu Raețchi, candidatul PNL la Sectorul 5: Vreau să duc sectorul în Secolul XXI

1.Când, cum și cine v-a influențat să candidați la Primărie?

Florescu: Nu m-a influențat nimic, ci m-a determinat. Lucrând în echipa Sectorului 4, una cu rezultate în peisajul administrativ al ultimilor 8 ani, am deprins exercițiu și experiența necesară. Totodată, s-a creat un fel de ambiție profesională, care mă motivează să demonstrez că și în Sectorul 6 se poate progresa administrativ, important este să se dorească acest lucru. Iar eu îmi doresc! Candidez pentru că de ani de zile, Sectorul 6 a fost lăsat de izbeliște de către fostele administrații, care nu s-au implicat deloc în dezvoltarea acestui spațiu în care m-am născut, trăiesc și îmi cresc cele 3 fetițe. În lipsa unor minime investiții, pe care cei care s-au perindat pe la conducerea Primăriei nu s-au învrednicit să le realizeze, Sectorul 6 a ajuns codaș între Sectoarele Capitalei: străzile și piețele sunt mizerabile, gropi pândesc la tot pasul, blocurile sunt nereabilitate, locurile de parcare sunt insuficiente, școlile și grădinițele nu au fost modernizate, nu sunt adoptate măsuri în sprijinul categoriilor sociale defavorizate, parcurile, locurile de joacă și cele de relaxare dintre blocuri sunt în paragină, cetăţenii nu se simt în siguranţă pe stradă. Aceasta este realitatea în prezent.

Citește și: INTERVIU cu Daniel Ghiță, candidat la Primărie: adevărul despre Patrula lui Vlad Țepeș

2.Ce veți face în prima zi ca primar?

Florescu: Ordine în activitatea primăriei.

3.Ce calități vă recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidați?

Florescu: Seriozitatea, determinarea, experiența administrativă, capacitatea organizatorică onestitatea, dragostea de oameni.

Citește și: EXCLUSIV Prima DEZBATERE între Gabriela Firea și Cătălin Predoiu

4.Soluția dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Florescu: Locurile din parcările de reședință sunt insuficiente, raportat la numărul de autovehicule înmatriculate. Am realizat o inventariere a acestora și după 5 iunie 2016 vom trece la retrasarea locurilor și la o alocare responsabilă, prin intermediul unui sistem electronic. Acesta va presupune emiterea unor carduri care să conțină informații despre locație și despre cel care are încheiat acord pentru închirierea domeniului public în acest sens. Voi colabora cu Primăria Capitalei pentru reamenajarea parcărilor de pe bulevarde, iar, prin consultări publice cu cetățenii, vom identifica locații pentru amplasarea unor parcări supraterane, în locațiile cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare.

Citește și: INTERVIU: Gabriela Firea face o dezvăluire NEAȘTEPTATĂ: nu am mai spus asta NICIODATĂ

5.Ridicarea mașinilor mai este o soluție?

Florescu: A celor abandonate pe domeniul public, da. Și a celor care blochează locuri în parcările de reședință, locuri atribuite prin accorduri și pentru care alți cetățeni plătesc taxe către autoritatea locală. Ar trebui să existe un utilaj la dispoziția ADPDU Sector 6 care să ridice în cazuri de urgență mașinile care blochează intersecțiile, intrările în spitale și instituții de interes local.

6.Numiți cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidați.

Florescu: Având în vedere delăsarea şi lipsa de implicare a primarilor care au condus de-a lungul timpului Sectorul 6, toate problemele sunt grave. Sectorul 6 arată ca un maidan, plin de deşeuri, gropi, cu străzi şi blocuri nereabilitate. Stând de ani de zile între oameni, le-am ascultat păsurile şi trebuie să vă spun că cel mai des mi s-au plâns de faptul că Sectorul 6 a ajuns să arate ca un maidan, plin de deşeuri şi fără amenajări impuse de minimum de civism, cu o infrastructură prăbuşită, cu blocuri nereabilitate, fără spaţii verzi şi locuri de parcare. Consider prioritar să facem curăţenie şi să reuşim ca, prin investiţii realizate strict în interesul cetăţenilor, gospodărindu-ne onest şi eficient, să conferim Sectorului 6 aspectul salubru şi civilizat pe care îl merită. De atâta amar de vreme, zeci de ani, în Sectorul 6 nu s-a făcut nimic. Vă vorbeam anterior despre reabilitarea termică a blocurilor, despre necesitatea unei salubrizări eficiente, a reamenajării pieţelor, a spaţiilor verzi, parcurilor şi locurilor de joacă, despre adoptarea unor măsuri de protecţie socială, a asfaltării străzilor şi a amenajării de locuri de parcare. Însă, eu consider ca fiind prioritară investiţia în educaţie, adică, în viitor: reabilitarea şi modernizarea tuturor unităţilor de învăţământ, a grădiniţelor, creşelor şi a curţilor acestora. Amenajarea unor terenuri de sport, asigurarea unei alimentaţii corecte pentru micuţii noştri, reînfiinţarea cabinetelor medicale din şcoli, introducerea în programă a unor ore extrem de utile, precum cele de şah şi de ştiinţele naturii desfăşurate în aer liber, la Grădina Botanică, iată doar câteva dintre lucrurile pe care sunt decis să le pun în practică în cel mai scurt timp. De asemenea, pentru a garanta accesul la educaţie, am gândit un proiect prin intermediul căruia Consiliul Local Sector 6 să poată subvenţiona taxa lunară pentru şcolarizarea în grădiniţe în cazul copiilor provenind din familiile defavorizate. Totodată, îmi doresc creşterea cuantumului burselor şcolare, cât şi introducerea unui sistem de premiere a cadrelor didactice care pregătesc elevi care obţin performanţe deosebite la olimpiade şi concursuri. Da, categoric, investiţia în viitorul copiilor noştri este cea mai importantă. Iar, în paralel, avem datoria de a le oferi un spaţiu salubru şi civilizat în care micuţii să se poată relaxa în aer liber, cu parcuri, locuri de joacă şi spaţii de agrement. Mai gândesc la implicarea micuţilor noştri în activităţi socio–educative generate prin Centrul Cultural Sector 6, cât şi facilitarea accesului la lectură, prin parteneriate cu bibliotecile de pe raza Sectorului 6. Să nu uităm şi de componenta de divertisment, astfel încât îmi doresc organizarea în fiecare sfârşit de săptămână a unor evenimente pe scenele pe care le vom amplasa în cele 2 parcuri, Drumul Taberei şi Crângaşi, dar şi în grădinile de cartier şi în locurile de joacă dintre blocuri.

7.Care e modelul dumneavoastră de primar și de ce? (nu doar din România)

Florescu: Nu am un model de primar. Fiecare comunitate are specificitățile sale și deciziile administrative diferă de la caz la caz. La fel și realizările sau lipsa acestora. Un primar bun este cel care empatizează cu oamenii, mergând până la a se pune în locul acestora. Atunci va știe exact ceea ce trebuie făcut pentru dezvoltarea comunității și sprijinirea membrilor ei.

8.Vă este frică de DNA?

Florescu: Nu mă tem decât de Dumnezeu. De DNA trebuie să se teamă infractorii, cei împotriva cărora sunt instrumentate dosare. Culmea, unii dintre ei mai au ipocrizia de a candida la alegerile locale din iunie 2016! Eu sunt un om integru, cu respect faţă de tot ceea ce înseamnă litera Legii. Sunt un om onest, nu am avut şi nu am probleme penale, nu fac obiectul niciunui dosar de urmărire. Îmi trăiesc fiecare zi respectând căile bine plăcute lui Dumnezeu şi oamenilor şi nu am de gând să mă schimb! Iar în acest spirit îmi educ şi copiii.

9. Care a fost cea mai grea problemă cu care v-ati confruntat în campanie.

Florescu: Lipsa de fair-play a contracandidaților care practică o campanie murdară, lansând în spațiul public tot felul de atacuri total nefondate împotriva mea, mergând până la limita încălcării legislației electorale.

10. Aveți o sumă de bani. Ce alegeți să faceți mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joaca pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiașe?

Florescu: Aș aloca pentru fiecare în mod egal.

11. De ce ar vota oamenii un independent?

Florescu: Pentru că s-au săturat de politicieni. Fiind independent, am libertatea de a-mi alege singur echipa. Și, la fel ca și în 2012, mi-am ales-o! Din ea fac parte oamenii din Sectorul 6, cei care mă creditează cu încrederea lor. Ei sunt și staff-ul meu de campanie, cu ei mă sfătuiesc și de la ei primesc idei și sugestii. Și împreună vom lua decizii și după 5 iunie a.c., fiindcă gândesc un ”sfat al cetățenilor” pe principiul unui consiliu de consultanță format din exponenţi pentru fiecare categorie de vârstă, pregătire profesională şi statut social. Da, să fiu independent îmi conferă un avantaj: acela de a rămâne om, cu oameni în echipa mea! Oameni în adevăratul sens al cuvântului!

12.Se spune că vă doriți să fiți primar pentru a vă plăti datoriile. Cum răspundeți acestor acuzații?

Florescu: Nu am nicio datorie față de nimeni. Nici măcar una morală.

13.Din ce vă finanțați campania?

Florescu: Din donații de la oameni care cred în proiectul meu pentru dezvoltarea Sectorului 6. Mă încadrez și respect reglementările legale privind cuantumul sumelor destinate derulării campaniei electorale, conform Ghidului de Finanțare care stipulează că fiecare candidat înscris în cursa pentru o primărie de sector pot cheltui până la 23.500 de Euro.

14.Ca primar veți avea un consiliu local politic. Cum veți conlucra pentru a vă duce la bun sfârșit proiectele?

Florescu: Transparența decizională este cuvântul de ordine. Cetățeanul va participa în mod direct la realizarea planului de investiții. Voi organiza consultări periodice în cadrul cărora locuitorii cartierelor și zonelor din cartiere își vor putea exprima opțiunile față de obiectivele care trebuie realizate. Totodată, voi înființa un consiliu consultativ din care vor face parte reprezentanți ai locuitorilor Sectorului 6, desemnați de aceștia. Acești consilieri civici vor avea specializări profesionale în domenii cu care administrația locală interferează, din el urmând să facă parte, spre exemplu, ingineri, arhitecți, peisagiști, medici, profesori, economiști, artiști, oameni de litere etc. Tot în planul accesului cetățenilor la decizia administrativă, voi instala monitoare în piețe, parcuri, dar și în locuri intens circulate de cetățeni. Acestea vor transmite în timp real ședințele Consiliului Local Sector 6, pentru ca oamenii să știe cine, ce, și cum decide în interesul lor. Consider că un primar independent politic, având alături de el echipa cetăţenilor şi un for consultativ format din reprezentanţi ai acestora, va putea să impună adoptarea proiectelor de către Consiliul Local Sector 6, în special că aceste proiecte vor fi gândite strict în interesul comunităţii locale. Eu sunt decis să fac publică orice încercare a consilierilor locali aleşi pe listele partidelor politice, de a bloca proiecte pe care le gândesc în interesul oamenilor. Şi vă garantez că la şedinţele de consiliu local vor fi întotdeauna prezenţi cetăţenii şi reprezentanţi ai forului decizional al acestora, care va fi format din exponenţi pentru fiecare categorie de vârstă, pregătire profesională şi statut social.

15.Sunteți omul lui Piedone? Dacă Da, ce însemnă asta?

Florescu: Nu sunt finul lui Cristian Popescu – Piedone. S-a vehiculat în presă cum că aș fi, prin materiale comandate de contracandidați. La momentul la care m-am căsătorit, nici nu îl cunoșteam pe Cristian Popescu – Piedone. Asta s-a întâmplat la câțiva ani după. Doar am lucrat împreună, în Autoritatea Locală Sector 4. Nașii noștri de cununie sunt familia Răducanu și sunt și cei care ne-au botezat fetițele. Niște oameni extrem de speciali, care ne-au rămas alături și care au știut întotdeauna să exprime prin gesturi de suflet semnificația expresiei ”părinte spiritual”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.