Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERZISĂ în Europa: Flota rusă nu are voie să alimenteze la revenirea din Siria

incomemagazine.ro
portavion China

Grupul de nave al Flotei Nordului a Rusiei, din care face parte şi portavionul "Amiral Kuzneţov" care revine din Siria la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin, nu va avea nevoie să realimenteze în porturile europene, a declarat vineri o sursă militară, informează EFE.

Flota 'este escortată de un vas-cisternă, motiv pentru care navele se pot realimenta în orice moment', a declarat pentru Interfax fostul comandat al Flotei Nordului, amiralul Viaceslav Popov. El a amintit că, atunci când o navă acostează pentru a se alimenta, o face pentru a economisi combustibil, ceea ce nu este cazul de această dată, destinaţia finală a flotei fiind baza permanentă de staţionare din portul Severomorsk (Marea Barents), scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

'Acum vor putea să ajungă liniştite cu propriul combustibil', a insistat Popov, care a apreciat că revenirea la bază de staţionare a navelor va dura circa două săptămâni.

În octombrie anul trecut, Spania a fost acuzată de ipocrizie pentru că s-ar fi declarat dispusă să permită Rusiei să alimenteze în porturile spaniole, iar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de aliaţi, inclusiv faţă de Madrid. În cele din urmă, Moscova şi-a retras cererea de autorizare a acostării flotilei ruse în portul spaniol Ceuta, pentru realimentare, în urma solicitărilor Guvernului de la Madrid de a-i fi furnizate mai multe informaţii cu privire la navele militare ruse.

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

La 6 ianuarie, Rusia a început să-şi reducă prezenţa militară în Siria odată cu retragerea flotei din Mediterana. Redimensionarea prezenţei militare ruse a continuat joi, cu transferul primelor şase bombardiere Su-24 de la baza aeriană siriană Hmeimim pe teritoriul Rusiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat la sfârşitul lui decembrie un armistiţiu în Siria şi a declarat că Rusia îşi va reduce forţele militare din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.