Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere a lui Klaus Iohannis cu Petro Poroșenko: Ce s-a discutat

Klaus Iohannis la Roma

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut joi, 30 martie a.c., o întrevedere cu Președintele Ucrainei, domnul Petro Poroșenko, în marja participării la Summitul Partidului Popular European.

Cei doi înalţi oficiali au avut un schimb de vederi asupra stadiului și perspectivelor de consolidare a relațiilor bilaterale dintre România și Ucraina, cu accent pe implementarea celor convenite cu prilejul vizitei realizate de Președintele Poroșenko la București, la 21 aprilie 2016, respectiv pe pregătirea dialogului politic viitor de nivel.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importanța reluării cât mai curând a activității Comisiei guvernamentale pentru cooperarea economică, respectiv a Comisiei pentru persoanele aparținând minorităților naționale din cele două state.

Preşedintele României a acceptat invitaţia adresată de omologul ucrainean de a efectua o vizită de stat în Ucraina, în cadrul căreia să aibă loc prima sesiune a Comisiei Mixte Prezidenţiale, respectiv o vizită comună a celor doi Preşedinţi în regiunea Cernăuţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în context necesitatea unei bune pregătiri prealabile a primei sesiuni a Comisiei Mixte Prezidenţiale.

Totodată, Președintele României a asigurat cu privire la sprijinul continuu al țării noastre pentru parcursul european al Ucrainei, pentru realizarea Agendei de Asociere a Ucrainei cu Uniunea Europeană, precum și pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei, cu respectarea Acordurilor de la Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.