Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevedere Sevil Shhaideh - ambasadorul Germaniei la Bucureşti: 'Profundarea dialogului şi cooperării bilaterale - prioritară'

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, l-a primit marţi pe ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, context în care oficialul român a arătat că relaţia cu Germania este de importanţă strategică pentru ţara noastră, informează un comunicat transmis Agerpres de MDRAPFE. Conform sursei citate, viceprim-ministrul a subliniat că aprofundarea dialogului şi a cooperării dintre cele două ţări constituie o prioritate pentru România, manifestându-şi disponibilitatea pentru susţinerea reciprocă pe teme de interes, atât în cadrul UE, cât şi în plan regional şi internaţional.

"Cooperarea între cele două ţări are la bază preocuparea constantă de a menţine o relaţie cât mai pragmatică şi funcţională, pe toate planurile, bazată pe încredere reciprocă şi predictibilitate", precizează comunicatul citat. La rândul său, diplomatul străin şi-a exprimat mulţumirea faţă de excelentele relaţii bilaterale şi de poziţia Germaniei ca partener comercial nr. 1 al României. Mai mult, conform sursei citate, el şi-a manifestat interesul "în domenii strategice de cooperare, în special infrastructura, educaţia şi formarea profesională, domenii care pot oferi oportunităţi economice regiunilor mai puţin dezvoltate ale României şi le pot face mai atractive pentru investiţii". Ambasadorul Meier-Klodt şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a-şi concentra eforturile în special către astfel de obiective strategice, se mai arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că anul 2017 are o încărcătură simbolică aparte pentru relaţia româno-germană: pe 21 aprilie s-au împlinit 25 de ani de la semnarea Tratatului bilateral privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa. De asemenea, tot în 2017, se împlinesc 50 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Germania, precum şi zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Germania este primul partener comercial al României, cu care se derulează o cincime din volumul comerţului exterior al ţării noastre, precizează sursa citată. De asemenea, Germania este al treilea investitor în economia românească, cu 4,557 miliarde de euro, respectiv 11,5% din totalul investiţiilor. Pe parcursul ultimilor cinci ani se menţine trendul ascendent al schimburilor comerciale bilaterale, cu o medie de creştere de circa 10 - 11% pe an, în privinţa exporturilor româneşti realizându-se creşteri medii anuale similare (10 - 11% pe an), menţionează comunicatul MDRAPFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.