Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut joi, 23 noiembrie 2017, un mic-dejun de lucru cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București, organizat de Ambasada Republicii Estone, în contextul exercitării Președinției estone a Consiliului UE.

Ministrul afacerilor externe a salutat obiectivele Președinției estone și a reiterat sprijinul României pentru continuarea eforturilor acesteia în atingerea priorităților stabilite, în cadrul unei agende echilibrate și ambițioase privind viitorul Uniunii Europene, a cărei avansare constituie o prioritate și pentru România, inclusiv ca viitoare Președinție a Consiliului UE, în semestrul I 2019. A menționat, în acest context, rolul Summit-ului extraordinar care va fi organizat la Sibiu pe 9 mai 2019, o dată simbolică pentru Uniune.

A subliniat faptul că în contextul european actual menținerea unității europene în consolidarea proiectului european trebuie să rămână obiectivul central. A exprimat susținerea României pentru dezvoltarea proiectului european în baza unor abordări coerente, unitare şi incluzive, care să răspundă așteptărilor cetățenilor europeni, inclusiv ale cetățenilor români.

În contextul celui de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic care va avea loc la 24 noiembrie 2017 la Bruxelles, ministrul afacerilor externe a subliniat susținerea României pentru o reconfirmare cu acest prilej a angajamentului UE față de partenerii estici. În perioada următoare, accentul în cadrul Parteneriatului Estic va fi pus în mod deosebit pe implementarea celor 20 de obiective concrete avute în vedere pentru 2020, în vederea îmbunătățirii în mod vizibil a vieții cetățenilor și oferirea unor beneficii tangibile pentru aceștia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.