Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu ambasadorul Urs Herre

arhiva MRP
minister MRP

Întrevederea ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Urs Herren

Am primit la redactia romanul.co.uk comunicatul de presă MRP

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, l-a primit astăzi, 11 mai a.c. pe ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, excelenţa sa Urs Herren.

 

Discuţiile au vizat efectele activării clauzei de salvgardare prevăzută în Acordul privind libera circulaţie asupra comunităţii de români din Elveţia. Partea română a semnalat preocuparea faţă de situaţia cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul statului elveţian şi a discutat modul în care se aplică recenta măsură a autorităţilor elveţiene.

 

În acest context, ambasadorul Elveţiei la Bucureşti a explicat faptul că această măsură a fost aplicată şi altor state ale Uniunii Europene, etapizat, respectiv în anul 2012 pentru cetăţenii UE 8 şi în 2013 pentru cetăţenii UE 17. De asemenea, E.S. Urs Herren a dat asigurări că măsura vizează doar permisele noi de tip „B” şi nu se va aplica pentru reînnoirea celor deja existente şi nici pentru obţinerea permiselor de tip „L”. Din discuţii a rezultat faptul că în perioada următoare cetăţenii români vor putea aplica pentru rezidenţă temporară pentru o perioadă de 1 an, urmând ca aceasta să fie prelungită după caz.

 

Ambele părţi au convenit asupra importanţei menţinerii şi amplificării dialogului bilateral având în vedere noile reglementări, precum şi asupra unei serii de acţiuni care să vină în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în Confederaţia Elveţiană.


COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.