Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inundații în Grecia: Nou bilanț de 20 de morți și 2 dispăruți

www.dailymail.co.uk
inundații Italia

Inundaţiile produse săptămâna trecută în localităţile din apropierea Atenei s-au soldat cu 20 de morţi şi două persoane sunt încă date dispărute, potrivit unui nou bilanţ al serviciilor de salvare, citate de AFP, scrie agerpres.ro.

Guvernul a prezentat luni măsuri de ajutor de urgenţă pentru zonele lovite de inundaţii, alocând suma de 5.000 de euro pentru fiecare locuinţă afectată. 

Oraşele Mandra, Nea Peramos şi Megara, situate la circa 50 km vest de Atena, au fost afectate miercuri de inundaţii violente. 

Cadavrul unui bărbat a fost descoperit duminică la Mandra, ceea ce ridică la 20 numărul persoanelor decedate. "Căutăm încă alte două persoane", a declarat o purtătoare de cuvânt a pompierilor. Potrivit acesteia, apele dau înapoi dar zona este în continuare acoperită de dărâmături şi nămol. 

Majoritatea victimelor s-au înecat, fiind luate de apă sau de nămol sau blocate în propriile maşini sau în subsoluri. 

Experţii au pus tragedia pe seama urbanizării accelerate a acestei zone agricole devenită semi-industrială în ultimii ani precum şi a unor carenţe cronice a serviciilor guvernamentale şi ale prefecturii în ceea ce priveşte lucrările pentru prevenirea inundaţiilor. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului Dimitris Tzanakopoulos, echipele de inspecţie au confirmat că o mie de locuinţe şi magazine au fost avariate. Proprietarii lor sunt aceia care vor beneficia de indemnizaţia anunţată. 

Fondul de ajutor va fi utilizat şi pentru alte zone afectate săptămâna asta de inundaţii, printre care şi insula Symi din Marea Egee şi anumite regiuni din centrul şi nordul ţării. 

Grecia ar urma, de asemenea, să solicite ajutor de la fondul de solidaritate al UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.