Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învăţăturile lui Vodă Băsescu pentru supuşii pmp-işti

Fostul preşedinte al României le-a trasat câteva obiective "partenerilor" lui din Partidul Mişcarea Populară. Aflat la Galaţi la o reuniune a partidului, Băsescu le-a cerut imperativ să nu apeleze la metoda traseismului politic şi să îl susţină în continuare în ceea ce el a numit "întărirea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor în faţa instituţiilor statului".

"Cred că ştiţi ce aveţi de făcut! Nu primiţi oportunişti! Este un moment când oamenii pot opta pentru PMP. Sunt bineveniţi acum toţi cei care vor să vină, dar se vor înghesui pe măsură ce partidul va creşte şi vă veţi trezi cu mulţi care se vor pe liste la locale şi parlamentare. Sfatul meu e să stabiliţi un termen până la care să primiţi şi apoi să îi lăsţi în plata lor.

Citeşte şi: Băsescu: Dacă eram eu ales nou preşedinte, Ponta nu făcea Revelionul ca premier

Eu nu vă sfatuiesc să luaţi oameni de la alte partide, dar ştiu că sunt oameni cinstitiţi şi în PNL şi în alte partide. E bine să stabiliţi  un termen şi atenţie la ce primiţi mai departe.", a spus Băsescu în faţa membrilor PMP.

În ce priveşte tipul de politici pe care PMP ar trebui să îl urmeze:

"Noi avem un parteneriat doar pt voi aţi asumat să continuaţi politici care au început în timpul mandatelor mele.

Trebuie ca statul de drept să de dezvolte. Acum Justiţia e altceva indiscutabil ca pe vremea lui Năstase. Instituţiile sunt foarte puternice, iar cetăţeanul e o gâză. Trebuie să trecem acum de la întârirea instituţiilor la întărirea drepturilor cetăţenilor. Trebuie să aducem şi drepturile constituţionale ale cetăţenilor la acelaşi nivel cu al instituţiilor altfel există riscul să existe derapaje şi instituţiile să aibă puteri discreţionare... trebuie să fie un echilibru.", a concluzionat fostul şef al statului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.