Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investiţie de 121 milioane de lei la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii 'Sfânta Maria' din Iaşi. Tudose: Păstrăm priorităţi ca Sănătatea şi Educaţia

www.agerpres.ro
bani, lei, bancnote

Guvernul păstrează ca priorităţi Sănătatea, Educaţia şi Infrastructura, a declarat premierul Mihai Tudose, marţi, la Palatul Victoria, la semnarea contractului de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Sfânta Maria' Iaşi. 

Contractul - reprezentând o investiţie de aproximativ 121 milioane lei, din care 88 milioane lei fonduri nerambursabile - a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, la eveniment fiind prezent şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

"Un moment care cred că va rămâne ca reper în ceea ce înseamnă guvernarea, începutul guvernării PSD, un moment de reper pentru viaţa medicală a Iaşiului şi a Moldovei, vorbim de o investiţie de peste 121 de milioane de lei numai în reabilitarea unui spital, care are câţiva anişori mai mulţi (...), la standarde moderne, la care se va adăuga etapa a II-a, dotările medicale. El are 600 de paturi acum şi va deservi peste 600 de copii, deci o investiţie într-un spital de pediatrie. Nu facem altceva decât să rămânem consecvenţi în ceea ce am promis la începutul guvernării, că priorităţile noastre le reprezintă Educaţia, Sănătatea şi Infrastructura", a afirmat Mihai Tudose. 

Premierul a adăugat că următoarele investiţii majore în infrastructura medicală vor fi spitalele regionale, dintre care unul tot la Iaşi. 

Totodată, Tudose a anunţat că săptămâna viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutieră într-o altă regiune a ţării. 

La rândul său, Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a declarat că Iaşi este "unul dintre cele mai bune judeţe în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene". 

"Doar pentru perioada 2014-2020 vorbim de proiecte de aproximativ un miliard de euro, fie că sunt la Consiliul Judeţean, fie la nivelul Primăriei, fie la Compania de apă. Este un obiectiv ambiţios, le doresc mult succes, atât domnului preşedinte al Consiliului Judeţean în implementarea acestui proiect", a declarat ministrul delegat pentru Fonduri Europene. 

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a spus, la rândul său, că proiectul parafat cu Guvernul reprezintă un obiectiv important, respectiv "cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, care deserveşte şase judeţe şi în care, anual, 50 de mii de copii îşi găsesc alinarea". 

"Spitalul 'Sfânta Maria' este singura unitate medicală multidisciplinară care asigură servicii unice pentru segmentul de vârstă 0-18 ani din întreaga Moldovă şi reuneşte aproape toate specializările medicale. Proiectul pe care l-am semnat astăzi este cel mai mare dintre toate proiectele depuse pe Axa 3 în Regiunea Nord-Est şi primul din ţară, având o valoare totală de 27 de milioane de euro. Consiliul Judeţean Iaşi a atras prin această investiţie 40% din totalul fondurilor alocate la nivelul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est pe Axa 3", a afirmat Popa. 

Referindu-se la spitalul care urmează să fie modernizat, şeful CJ Iaşi a menţionat că acesta a fost dat în folosinţă în 1970 şi "nu a fost reabilitat, până acum, niciodată", iar condiţiile de tratament şi cazare sunt la "un nivel scăzut în cele mai multe clinici". 

Popa a menţionat că prin intermediul PNDL 2 la nivelul judeţului Iaşi s-a reuşit modernizarea a 44 de dispensare săteşti şi comunale, iar de anul viitor în municipiul Iaşi va începe construcţia unuia dintre cele trei spitale regionale ale ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.