Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Investitorii străini din România se implică în scandalul Codului Fiscal

cod fiscal

Consiliul Investitorilor Străini, asociaţia celor mai importanţi investitori străini din România, se poziţionează de partea Guvernului în scandalul Codului Fiscal şi susţine documentul în varianta aprobată de Parlament. Investitorii consideră însă necesară şi păstrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice.

"Proiectul noului Cod Fiscal este rezultatul unui efort susţinut al mediului de afaceri din România derulat pe parcursul ultimilor doi ani împreuna cu autorităţile. Considerăm că textul adoptat de Parlament în urmă cu o lună reprezintă o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei fiscale din România, care aduce mai multă claritate şi predictibilitate politicii fiscale pe termen mediu şi lung", se arată într-un comunicat al Consiliului Investitorilor Străini.

Companiile membre ale asociaţiei apreciează iniţiativa de reducere a poverii fiscale din România, fapt ce poate ajuta la creşterea competitivităţii României în regiune.

"În acelaşi timp, viabilitatea noilor măsuri fiscale este la fel de importantă deoarece pentru investitori, ceea ce contează până la urmă este stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sistemului fiscal pe termen lung", notează asociaţia.

În acest context, Consiliul Investitorilor Străini consideră necesară păstrarea disciplinei bugetare pentru a nu exista derapaje macroeconomice care să necesite ajustări fiscale ulterioare.

Consiliul Investitorilor Străini, înfiinţat în 1997, este asociaţia celor mai importanţi investitori străini din România. Asociaţia numără 120 societăţi comerciale ale căror investiţii cumulate în România reprezintă aproximativ două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate din 1990 până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.