Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, plin de datorii. Bani nici măcar pentru utilităţi. Pe cine pune conducerea la plată

Modrogan Nr.1

L-au  respins  pe  Cioloş şi caută acum propriile  soluţii interne  pentru  reîmprospătarea  viitoarei  conduceri, plus un program menit să  ridice   viitorul partidul de la cota de 20% la care au ajuns.  Liberalii  au însă şi alte  probleme: campania pentru parlamentare le-a pustiit  puşculiţa. În trezorerie  bate  vântul, iar facturile pentru  întreţinerea sediilor de partid s-au înmulţit peste limita dorită, PNL  fiind  dator deja  cu zeci de mii de lei.

Vezi și: `Serviciile secrete și DNA subminează independenta Justiției din România`/ RAPORT

În încercarea de a face face  rost de bani, unul din aspiranţii la şefia  PNL şi-a pus partidul în cap.  Potrivit unor  surse din PNL,  partidul nu mai dispune de niciun ban pentru întreţinerea sediilor centrale ale PNL din Modrogan 1 şi 22. Banii adunaţi de la filiale şi de la  candidaţii eligibili sub formă de contribuţii  şi donaţii au  fost irosiţi pe  consultan;a oferit[ de Felix Tătaru, sondaje, apariţii tv şi materiale  electorale, adică  puţin  peste  10,5 milioane de lei, aşa  cum se  poate regăsi şi în scriptele AEP.  Iar aceşti bani nu vor  fi decontaţi decât  în a doua jumătate a anului 2017.

Înafară de cei 75.000 de lei, per cap de eligibil, candidaţii au cotizat însă cu alte sume  substanţiale la puşculiţa PNL, bani care nu intră sub incidenţa legii sau a  controlului AEP. Cum noua lege de finanţare electorală nu mai permite astfel de contribuţii în plină campanie, banii au fost daţi, preventiv, în perioada de pre-campanie, urma lor fiind mai uşor de pierdut. Nici filialele nu au scăpat şi au avut de dat bani la centru, din cotizaţiile adunate de la membri de partid, în special de la aceeaşi candidaţi eligibili.

În tabăra liberalilor, în perioada de precampanie, eligibilii au vărsat la partid câte 10.000 de lei de fiecare, ne-au dezvăluit sursele citate. Pentru filiale, plafonul a fost ridicat la 30.000 de lei  pentru  organizaţiile puternice de judeţ, minimul fiind de 10.000 de lei. La bursa zvonurilor se vorbeşte că unii eligibili au scos din buzunar chiar şi zeci de mii de euro pentru a-şi asigura susţinerea şi consimţământul liderilor cu influenţă pentru a-şi asigura locul eligibil mult dorit.

Vezi și: Traian Băsescu, ieșire SPECTACULOASĂ: Ce zici Codruța, ce zici Florine?

Şi cu toate acestea, partidul se află  din nou, în criză financiară.  Potrivit surselor citate,   la Bucureşti, facturile pentru întreţinerea celor două sedii centrale  din zona Modrogan nu au mai fost achitate de ceva vreme.  Cel care achita  utilităţile, liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a  refuzat  să o mai facă din propriul  buzunar, pe motiv că abia face faţă plăţii  utilităţilor pentru  sediul  vechiului PNL din Aviatorilor, acolo unde s-a mutat filiala de Sector 1. Cum  era de aşteptat,  cei în cauză s-au opus şi s-a ajuns la ceartă.

"Le-a cerut noilor parlamentari de Bucureşti  să vină cu banii necesari. Numai datoriile la utilităţi  depăşesc 10.000 de lei. Cine ştie ce alte facturi  mai sunt de achitat şi ce alte  costuri mai presupun întreţinerea lor.   De unde bani  după ce  pentru parlamentare ne-am scobit atât de mult în buzunare?", ne-au explicat surse din interiorul PNL Bucureşti.

Până una alta,  penalităţile  curg, datoria creşte, iar  Crsitian Buşoi a debutat cu stângul în planul său de  a obţine sprijin din partea colegilor de partid pentru a deveni  preşedintele PNL la viitorul Congres.  Actuala  conducere interimară vrea  să demareze alegerile interne în filiale abia prin martie-aprilie, după ce  dă  colţul ierbii, iar  Buşoi caută sprijin pentru a fi reconfirmat  preşedinte al PNL Bucureşti, funcţie din care a refuzat să demisioneze, după al doilea eşec usturător înregistrat la un scrutin electoral, pe motiv că a condus  una din puţinele  filiale care a  luat un scor mai mare decât la locale. Buşoi caută să se folosească  de această  funcţie ca  de o rampă de lansare  a candidaturii sale la şefia partidului în perspectiva Congresului ce va urma, cel mai probabil în vară, iar  gurile rele din partid susţin că  actualul europarlamentar e  unul din pionii prin care preşedintele Klaus Iohannis va căuta să influenţeze rezultatul  alegerilor pentru conducerea PNL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.