Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Gyuri Pascu a murit ÎNGLODAT în datorii: A plătit o avere pentru pensia alimentară

facebook.com
Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu a murit la începutul săptămânii și a provocat o tristețe imensă în rândul celor care l-au apreciat pe unul dintre cei mai simpatici artiști ai României. Ultimii ani ai vieții au fost extrem de grei pentru fostul membru al Divertis. A divorțat de soția sa, iar în 2010, a suferit un atac cerebral care l-a afectat din plin.

Citește și: Cătălin Tolontan lansează o IPOTEZĂ GRAVĂ legată de moartea lui Ioan Gyuri Pascu

Ioan Gyuri Pascu a avut parte de greutăți mari și în afaceri. Încercările sale de a face bani și altfel decât pe scenă au fost sortite eșecului.

Dincolo de talentul ca actor sau interpret, Ioan Gyuri Pascu a eșuat în încercările sale în afaceri, de-a lungul timpului. Artistul a avut mai multe încercări de a-și rotunji veniturile prin diverse firme, însă după ce a tras linie, cei mai mulți bani i-a făcut, totuși, pe scenă.

Gyuri Pascu a făcut bani frumoși în perioada de după Revoluție cu trupa Divertis, unde era și asociat. O parte din bani i-a reinvestit în prima casă de producție muzicală independentă deschisă în România, în 1992, numită Tempo Music. În ultimii 6 ani, firma care deținea casa a suferit mult pe plan financiar. Practic, între 2010 și 2014, Pascu a raportat cifra de afaceri 0, iar pentru anul fiscal 2015, artistul nu a mai depus bilanțul la Ministerul Finanțelor. Mai mult decat atât, în 2014, firma figura cu o datorie serioasă, de 213.951 lei, adică aproape 50.000 de euro.

După spargerea Divertisului, Gyuri și-a unit forțele cu alți șase componenți ai vechii trupe și au format Distractis. Brandul este deținut de firma „Distrihaz SRL”, avându-l administrator pe Silviu Petcu și are 7 asociați care sunt chiar membrii trupei de umor. Firma a raportat la finalul lui 2015 o cifră de afaceri de 71.066 lei și o pierdere brută de 19.540 lei.

Artistul și-a încercat norocul și într-o afacere cu restaurante. Gyuri’s Pub a fost un nume important pentru amatorii de muzică live, pe la începutul acestui deceniu, însă rezultatele financiare nu au fost deloc cele așteptate. Până la urmă, Gyuri s-a retras din afacere, iar după o perioadă, clubul s-a închis, anunță wowbiz.ro.

O altă problemă care l-a apăsat destul de mult pe Gyuri Pascu a fost divorțul de fosta lui soție, Daniela. Acesta s-a produs în 2010, pe când fiica lor, Iarina, avea doar 13 ani. La vremea respectivă, judecătorii au decis ca artistul să plătească lunar o pensie alimentară de 3.000 de lei. Pascu nu doar că nu a contestat niciodată decizia, însă în anii următori a făcut pace cu fosta soție, de dragul fetei care acum are 19 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.