Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioan Rus vorbește despre SCINDAREA PSD: Ce se întâmplă în partid

victor ponta ioan rus

Ioan Rus, unul dintre vechii lideri PSD, a precizat, în exclusivitate, la Realitatea Tv, că în opinia sa, este o eroare ca întregul Guvern să fie schimbat după doar şase luni de zile de la instalare. Acesta a mai punctat că nu a auzit vreodată, în Uniunea Europeană, ca vreun Guvern să aibă demisiile depuse în alb la partid, aceasta fiind o măsură excesivă.

Ioan Rus, fost vicepreşedinte PSD, a spus că este contraproductiv ca Guvernul să fie schimbat, chiar dacă funcţionează la o viteză mai înceată:

Citește și: TOPLESS Alexandra Stan și-a arătat SÂNII pe plajă / FOTO HOT

"Eu pot să vă spun cateva lucruri care reprezintă punctele mele de vedere personale. Prima chestiune este că chiar nu am discutat cu nimeni despre asta, chiar de foarte mult timp, dar m-aţi nominalizat în comentariile dumneavoastră. Cred că ar fi contraproductiv să pice acest Guvern, pentru că toţi ne-am dori ca acest Guvern să funcţioneze în viteza a noua sau a cincea, dar el funcţionează la o viteză mai înceată. Schimbarea unui întreg Guvern la şase luni de la instalare mi se pare o eroare. Prim-ministrul este directorul unei companii, este complicat să aşezi. Actul de guvernare nu este simplu, nu este o chestiune complicată, cu toţii ne-am dori să fie chestiune simplă, fără condiţionări sociale, internaţionale, sunt multe condiţionări. Este complicat să armonizezi priorităţile, trebuie să fii extrem de atent".

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

Pe de altă parte, Rus a spus că este excesiv ca miniştrii să aibă demisiile depuse în alb la partid, întrucât Guvernul nu trebuie să funcţioneze sub presiune, şi nu a auzit vreodată în UE ca miniştrii să aibă demisiile la partid. Totodată, fostul ministru a susţinut că evaluarea membrilor Guvernului are un caracter pozitiv:

"Aia până la urmă are un caracter pozitiv, este în regulă. Excesiv este demisia în alb, eu nu am auzit vreodată în Uniunea Europeană, de fapt, nicăieri, ca un Guvern să aibă depuse în alb demisiile la o instanţă politică. Un guvern, odată ce a fost instalat, este a doua instituţie a statului, după Parlament. El nu trebuie să funcţioneze sub presiune. Le dai posibilitatea să îşi manifeste competenţa şi competitivitatea, pe care toat lumea, inclusiv premierul, au presupus că Guvernul le are".

Citește și: A folosit ȘASE surori drept SCLAVE SEXUALE: Fetele i-au fost date chiar de către PĂRINȚII lor .

Ioan Rus a mai spus că nu i se pare normal ca primarul Gabriela Firea să îi ceară demisia lui Sorin Grindeanu, din funcţia de premier: "Nu, am răspuns foarte simplu, nu mi se pare normal. În interiorul partidului pot avea loc aceste discuţii, şi domnul Grindeanu este membru PSD de 20 de ani, dar public, mai puţin..."

Fostul ministru a mai adăugat că Firea poate în schimb, să ceară rezolvarea problemelor Capitalei: "Este normal ca primarul general să insiste foarte mult să insiste să se rezolve prioritar, problemele lui. Dar la fel, este normal ca primarul din Topliţa sau din Huşi să ceară acelaşi lucru".

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Spre final, Rus a spus că nu a mai vorbit de mult timp cu Liviu Dragnea, iar despre probleme care ţin de Guvernul actual, nu a vorbit niciodată. Totodată, şi-a exprimat speranţa să nu se ajungă la scindarea PSD, întrucât nu ar fi de folos nimănui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.