Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Băsescu - 13 ani de PUȘCĂRIE: Verdictul dat de specialiști

ioana basescu giovanni francesco

Ioana Băsescu și Elena Udrea țin capul de afiș al evenimentelor care se petrec acum în România. Cele două au fost puse sub control judiciar și riscă ani grei de închisoare într-un dosar de corupție.

Mulţi se întrebă, poate, cât riscă fiecare dintre cele două inculpate, în varianta în care ar putea fi trimise în judecată şi condamnate definitiv. Avocatul Artin Sarchizian a deslușit misterul și a făcut o matematica penală în cazurile inculpatelor Ioanei Băsescu şi al Elenei Udrea, anunță ziarulring.ro.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Iată ce spune avocatul Sarchizian: „În cazul doamnei Ioana Băsescu, în varianta în care aceasta ar fi condamnată, pentru instigare la abuz în serviciu, ar putea primi şapte ani plus încă o majorare cu o treime (n.r. - spor prevăzut de legea specială anticorupţie), deci, în total, 9 ani şi câteva luni. Pentru cealaltă faptă de instigare la spălare de bani, tot în varianata în care va fi trimisă în judecată şi condamnată definitiv, doamna Ioana Băsescu riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare. În variantele unor limite maximale de pedeapsă, inculpata, repet, dacă va fi condamnată definitiv, ar putea primi pedeapsa cea mai mare, de 10 ani, la care se adaugă o trerime din cealaltă pedeapsă, deci, în total, peste 13 ani de închisoare. În ce o priveşte pe cealaltă doamnă (n.r. – Elena Udrea), fiind vorba de cinci acte materiale (cinci fapte) de spălare de bani, i se va reţine, probabil, o infracţiune continuată şi la pedeapsa maximă de 10 ani i s-ar mai putea adăuga o pedeapsă de trei ani. Deci, în total, şi doamna Udrea riscă 13 ani de închisoare, în varianta în care, repet, va fi trimisă în judecată şi dacă ar putea fi găsită vinovată”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.