Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ioana Petrescu revine: Am vești excelente

Ioana Petrescu

Ioana Petrescu a ajuns din profesoară la o universitate din America, ministru în România! Numai că nu a rezistat prea mult în funcție și a fost schimbată de premierul Victor Ponta, care a numit-o consiliera sa.

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Carmen Iohannis nu vine la București

Petrescu spune că are vesti excelente din economie. ”În semestrul I 2015, investiţiile nete au crescut cu 7,2%, comparativ cu semestrul I 2014.

In luna iulie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 8,5% fata de luna iulie 2014.”, e mesajul fostului ministru.

Citește și: Vedetă de la Antena 1, în stare gravă în spital: Medicii nu știu ce are prezentatoarea

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în primul semestru cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26,87 miliarde lei, a anunţat și Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,3%, utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7%, în timp ce alte cheltuieli au scăzut cu 0,1%.

"Comparativ cu primul semestru din 2014, în primul semestru din 2015 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi cu 0,3 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în alte cheltuieli şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,1 puncte procentuale", potrivit INS.

În trimestrul al doilea, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 6,7% față de același interval de anul trecut, la 15,01 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.