Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: 'România nu va primi nicio AMENDĂ de la CEDO. S-au făcut calcule pe colțul mesei' / VIDEO

klaus iohannis

Klaus Iohannis a vorbit la Strasbourg despre o posibilă amendă din partea CEDO pentru că pușcăriile din România sunt supra-populate. Președintele a anunțat că România nu e în pericol să primească vreo amendă, cel puțin nu acum.

Vezi și: Liviu Dragnea anunţă ce se întâmplă cu ordonanţele pe Justiţie: 'Azi noapte a murit un om'

”Am discutat și cu președintele CEDO și cu cel al Comisiei de la Veneția. Toată lumea mă întreabă ce se întâmplă la voi în țară. Am vorbit și despre posibilele amenzi de la CEDO și pot să lămuresc problema. Această decizie pilot va fi redactată și va fi făcută cunoscută în prima jumătate a acestui an și se va referi la situația din închisorile românești. Trebuie să găsim soluții. În mod eronat s-a spus acasă că se cere grațierea. E doar o mică parte a soluției. Nici vorbă de o presiune din partea CEDO. Lucrurile sunt rezonabile, iar despre partea de sancțiuni sau amenzi nu se pune problema, Nu se pune problema de o amendă. Vă spun că nu există așa ceva și nu va fi o amendă, amenzile nu se dau paușal.

A făcut cineva un calcul pe colțul mesei când s-a vorbit despre amenda de 80 de milioane de euro. Să vedem ce dorește CEDO de la noi, să elaborăm un pachet serios și nu va fi nicio problemă. Rezolvăm problema acasă.

Citește și: Prima țară din Europa în care prelevarea de organe se face automat

De regulă, programul pilot durează 18 luni. Riscăm să ne facem de minune dacă nu punem în aplicare progrmul CEDO. Dar, nu se pune problema. Nici nu concep să nu facem așa ceva.”, a spus Klaus Iohannis la Strabourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.