Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a ales să fie jucător. Întâlnire de Gradul 0 la Cotroceni/ SURSE

Președintele Klaus Iohannis a ieșit public cu un mesaj politic foarte interesant și a spus că după alegerile din acest an, România trebuie să aibă un Guvern politic, nu un Guvern tehnocrat.

Citește și: Controverse in PNL in privinta lui Augustin Zegrean

Citește și: Iohannis vrea guvern politic

Surse politice convergente ne-au precizat că președintele Klaus Iohannis a luat decizia de a nu mai sta deoparte în această campanie electorală și se va implica mult mai activ decât la locale. În acest sens, liderii PNL au fost chemați, în urmă cu câteva zile la Cotroceni, pentru a face planul de bătaie alături de președinte.

Ideea principală care s-a desprins din această întâlnire este faptul că Iohannis s-a decis să fie jucător și NU va da sub nicio formă mandatul de premier celor de la PSD. Dacă social-democrații se vor prezenta cu Liviu Dragnea ca propunere de premier, Iohannis va refuza pe motiv că nu poate da mandatul unui politician condamnat, pentru că asta ar afecta iremediabil relația României cu partenerii externi.

Un prim mesaj, pentru inițiați, a fost lansat de Alina Gorghiu, la Liga Aleșilor de la Brașov. Ea a transmis partidului că Iohannis nu va da premierul celor de la PSD, iar semnalul a fost recepționat de cine trebuia. Mesajul, în sine, nu a răzbătut în anumite zone din mass-media, dar a fost recepționat de liderii PSD, ceea ce a provocat mare agitație în tabăra social-democrată.

Citește și: 'Vocea' lui Klaus Iohannis, către liberali: cât voi fi eu, Dragnea NU va fi premier

Pe măsură ce ne adâncim în campania electorală este de așteptat ca liberalii să repete acest mesaj ”Iohannis nu va da premierul celor de la PSD”, pentru ca punctul culminant să fie momentul în care însuși președintele să lase de înțeles că a luat exact această decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.