Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a închiriat o bijuterie a aviaţiei pentru deplasarea la Bruxelles - FOTO

avion iohannis

UPDATE: Cât a costat avionul închiriat de Iohannis. Dan Mihalache, atac la Băsescu în problema avionului

Klaus Iohannis participă, joi, la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles. Preşedintele a plecat alături de o delegaţie restrânsă, din care fac parte consilierii Leonard Orban şi Lazăr Comănescu, oamenii de la protocol şi de la SPP. Cum excursia nu era una planificată din timp, Administraţia Prezindeţială a închiriat rapid un avion de lux de mici dimensiuni.

Aeronava închiriată este un Challenger 300 care aparţine companiei Toyo Aviation, a miliardarului egiptean Tarek El Feki. Compania a fost înfiinţată în 2007 şi, potrivit site-ului propriu, îşi propune să redefinească stilul de călătorie bussines, la un nivel superior clasei VIP. Condiţiile din interior sunt la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere al mobilierului, cât şi al altor dotări tehnice puse la dispoziţia pasagerilor (TV LCD, DVD player cu sistem audio performant, comunicaţii prin satelit etc.).

Avionul Challenger 300 are o capacitate de 9 locuri şi a fost fabricat în 2009. Are o viteză de croazieră de 850 de km/oră şi o viteză maximă de 891 de km/oră şi poate parcurge 5741 de km între două alimentări. Lungimea avionului este de 20,92 de metri. Avionul costă 20 de milioane de euro, iar o oră de zbor poate fi taxată de operatori cu mii de euro (între 3000 şi 8000 de euro pe oră). În asemenea situaţii speciale nu este exclus ca operatorul să stabilească un tarif redus.

Fostul preşedinte Traian Băsescu obişnuia să închiriere avioane de la Ţiriac Air pentru asemenea deplasări neplanificate.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.