Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a mers pe bicicletă pentru a susţine campania 'Pedalăm pentru Invictus 2017'

www.sursazilei.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a mers joi pe bicicletă pentru a susţine campania "Pedalăm pentru Invictus 2017", arătând că unul dintre motivele pentru care a participat la eveniment este că ''ţine la militarii români''.

"A fost excelent. Am aflat de această iniţiativă şi cred că am stat câteva secunde maxim să judec şi m-am hotărât să particip", a afirmat Iohannis, după ce a făcut trei ture alături de aproximativ 30 de persoane.

Citește și: Județul Sibiu poate deveni Regiune Gastronomică Europeană

El a precizat că sunt mai multe motive pentru care a ales să participe la această campanie, printre care şi faptul că ţine la militarii români, dar şi pentru că este de părere că în România este nevoie să se facă mai mult sport.

"În primul rând, mi-a făcut mare plăcere să pedalez pentru eroii noştri - militari răniţi în Afganistan, care vor să participe la o competiţie specială, Invictus, în 2017, şi sper că şi după aceea încă la multe ediţii. Este foarte important de ştiut că România participă cu trupe în multe teatre de operaţii şi doar în Afganistan avem 25 de eroi decedaţi şi peste 100 de eroi români răniţi şi dintre aceştia o bună parte vor să fie în continuare sportivi. Mi se pare extraordinar acest simbol, această putere, voinţă de a continua şi acesta a fost motivul principal pentru care am participat astăzi ca să le arăt că văd aceste lucruri şi ţin la ei. Nu ţin doar la ei, ţin la toţi militarii noştri care se află în diverse teatre de operaţii şi vreau să ştie că mă gândesc la ei", a spus Iohannis.

În opinia sa, este nevoie de mai mult sport în România. "Am pedalat, am mers cu bicicleta. Eu cred că este un lucru foarte bun, foarte sănătos şi în România avem nevoie de mai mult sport, de mai multă mişcare sportivă de masă şi de mai mulţi sportivi de performanţă", a arătat Iohannis.

Şeful statului a arătat că era o perioadă când pedala 120 de km pe zi, precizând că nu s-a antrenat special pentru participarea la campania 'Pedalăm pentru Invictus 2017', aceasta fiind "starea sa naturală". Iohannis a menţionat că face sport ori de câte ori are puţin timp liber.

"Câteodată am seara o oră liberă şi atunci fac un pic de mişcare. Se întâmplă să am în weekend o jumătate de zi şi atunci, dacă vremea permite, ies cu bicicleta şi mai rar se întâmplă să am o zi întreagă şi atunci, dacă vremea este bună, merg la munte", a spus Iohannis.

El a explicat că a purtat în excursia pe muntele Negoiu de săptămâna trecută un bandaj la genunchi deoarece are un "mic deranj".

"Sunt bine mersi şi mai pot şi să pedalez şi de găsit timp să pot să merg şi la munte. (...) Acele benzi ajută atunci când există un foarte mic deranj, cred că faptul că am ajuns pe vârful Negoiu cu acele benzi arată că este ok", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a primit din partea organizatorilor o brăţară şi un tricou, iar la final a semnat pe o bicicletă care va fi donată pentru această campanie.

"Nu am mai semnat niciodată pe o bicicletă", a mărturisit el.

Campania "Pedalăm pentru Invictus 2017" a fost demarată de Asociaţia Povestaşii şi Invictus România. Scopul campaniei este strângerea de fonduri pentru a-i sprijini pe militarii români răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan să participe la Jocurile Mondiale Paralimpice - Invictus Games 2017, care vor avea loc la Toronto, în Canada, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.