Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis cere dezbatere nationala pe tema Educatiei

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului scolar la Colegiul Ion Ghica din Targoviste, pe care a declarat ca il considera un "exemplu de performanta, conectare cu realitatea si initiativa". Cu aceasta ocazie el a precizat ca doreste sa lanseze o dezbatere publica nationala pe tema Educatiei.

Iata cele mai importante declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

Vreau sa lansez educatia ca tema ca tema de dezbatere nationala.

Am in vedere modul in care a fost gandit si organizat invatamantul aici, la Colegiul Ion Ghica. Poate fi o sursa de inspiratie pentru intregul sistem.

Ce vrem sa invete elevii la scoala? Nu cred ca ceea ce conteaza e cantitatea informatiei, ci capacitatea de a asigura un fundament de cunostiinte si valori.

Ce optiuni au elevii si cum promovam performanta si meritocratia? Nu se masoara doar prin note, ci pentru ca fiecare elev este incurajat sa isi descopere propriile aptitudini si interese si sa aiba sansa de a o face. Ideea ca toti stim de toate este depasita si neproductiva.

O societate este ca o echipa care castiga daca fiecare isi gaseste zona de expertiza.

Corelarea cu piata muncii, cu nevoile din societate - Ne dorim absolventi care au perspective de cariera care sunt asteptati pe piata muncii. Parteneriatul cu mediul privat este esential si trebuie incurajat. Cred ca este responsabilitatea mea sa vorbesc raspicat despre acest lucru.

Pot oferi cadrul pentru o dezbatere foarte serioasa asupra lor.

As dori sa folosesc aceasta ocazie pentru a sublinia rolul invatamantului profesional si tehnic. Contributia sa la societatea viitorului implica parteneriat cu mediul priviat. Conectarea la acest tip de invatamant este diferenta intre o diploma formala si o cariera de succes.

Scoala si mediul economic trebuie sa isi regaseasca parteneriatul firesc. Si universitatile pot colabora cu liceele pentru o tranzitie adecvata.

Este necesara redobandirea statului social meritat al dascalilor.

Dezbatere nationala serioasa privind educatia. Nu voi gira modificari ale legislatiei fara o dezbatere publica consistenta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.