Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis dă peste cap traficul din Capitală/ FOTO

F. P.
jurnalul.ro
monumentul aripi

Monumentul dedicat luptătorilor din rezistenţa anticomunistă, amplasat în Piaţa Presei Libere, va fi inaugurat luni, 30 mai. Pentru că la eveniment este aşteptat şi preşedintele Iohannis, în zonă se fac ample pregătiri care au dat peste cap traficul. Cei care muncesc în Casa Presei sau în zonele din Nordul Capitalei s-au văzut nevoiţi să stea la cozi mai mari decât de obicei, pentru că o parte din şosea era ocupată.

Aripile stilizate din oţel inoxidabil măsoară peste 20 de metri înălţime şi cântăresc 100 de tone. Inţiativa înălțării monumentului a aparţinut Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici.

Sculptorul Mihai Buculei, al cărui tată a fost încarcerat la Aiud, a mărturisit că opera s-a născut după mulţi ani de chin, fiind o lucrare foarte grea din punct de vedere tehnic.

La inaugurare, vor fi prezente personalităţi din ţară şi străinătate. Evenimentul are loc la inițiativa Fundației pentru Democrație, al cărei președinte este Emil Constantinescu, Primăriei București și Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 — 1989.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.