Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis da sperante minerilor din Rosia Montana. Ce le-a promis

rosia

Presedintele Klaus Iohannis le da sperante minerilor din Rosia Montana. Sindicatul "Viitorul Mineritului" din Rosia Montana a salutat declaratiile facute de presedinte intr-un interviu televizat in care a precizat ca doreste reluarea discutiilor privind proiectul minier de la Rosia Montana, subliniand totodata ca in forma sa actuala nu este potrivit.

"Cuvintele dumneavoastră aduc în inimile şi sufletele noastre din nou o rază de speranţă pentru un viitor mai bun, pentru o viaţă demnă, cu capul sus, aşa cum au trăit-o părinţii şi bunicii noştri, şi ei mineri, la fel ca noi. Însă mineritul la Roşia Montană s-a întrerupt în anul 2006 şi de atunci cu toţii aşteptăm o decizie a statului român, iar soarta copiilor noştri depinde de ceea ce veţi hotărî dumneavoastră, cei ce ne conduceţi", se arată în scrisoarea deschisă a sindicatului, potrivit Mediafax.

Citeste si: Iohannis raspunde pe tema Rosia Montana. Vrea sau nu proiectul?

Pe de altă parte, sindicatul "Viitorul Mineritului" Roşia Montană critică opozanţii proiectului minier, mai ales un ONG din Rosia Montana care nu ar reprezenta de fapt vointa comunitatii.

"Acest ONG nu numără mai mult de câteva familii, oameni care au lucrat în minerit şi au pensii din minerit, iar acum luptă să oprească mineritul! Dar este susţinut financiar de diverse organizaţii, fără să aibă nicio legătură cu noi, oamenii simpli din Roşia Montană. Organizaţia aceasta nu are legitimitate, nu ştim ce interese reprezintă. Noi nu facem parte din cei ce vor dispariţia de pe hartă a Roşiei Montane, loc sortit pieirii dacă nu repornim mineritul. De ce acest ONG, Alburnus Maior după cum îşi spune, nu recunoaşte că nu vorbeşte în numele localnicilor din Roşia Montană care, la referendumul din 2012, au spus Da mineritului şi proiectului minier în procentaj de 80%? Noi vrem minerit la Roşia Montană! Vrem să ne facem meseria noastră pe care am învăţat-o cu mult drag din tată-n fiu!", se mai arată în scrisoarea citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.