Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis dă tonul închiderii Dosarului Revoluției? Ultima mișcare a președintelui

luju.ro
Codrut Olaru

Surpriză anunțată - ”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 17 mai a.c., decretul privind chemarea în activitate a domnului general de brigadă – cu o stea, în rezervă, Olaru Codruț din Ministerul Apărării Naționale.” - se spune într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Vezi și: STENOGRAME INCENDIARE cu Ludovic Orban! Cum negocia liberalul: Antena 3 apare în discuție

Dar cine este domnul Codruț Olaru? Este fostul șef al DIICOT și adjunct al procurorului general al României până de curând.

Cum s-a ajuns aici? De-abia numit la conducerea Parchetului General, Augustin Lazar a demonstrat deja ca este procurorul sef de care structura avea atata nevoie. Asa ca, fara prea multe vorbe, a renuntat la serviciile lui Codrut Olaru, desi acesta mai tragea inca sperante ca mai poate drege busuiocul in ultima clipa, pentru a ciupi un nou mandat de procuror general adjunct. Insa fostul conducator al DIICOT-ului isi pregatise deja o solutie de rezerva, tintind la o functie cheie in domeniul sigurantei nationale, cea de sef al Parchetului Militar.

De altfel, dupa cum sustin sursele noastre, la ultima sedinta de bilant, Codrut Olaru isi avertizase deja „viitorii subalterni”, infierandu-i pe procurorii militari, carora le-a facut praf si pulbere activitatea. Iar prima etapa a „fisei de traseu” a bifat-o anul trecut, cand „Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii domnului procuror Codrut Olaru la Sectia parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa incetarea mandatului in functia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv 16.05.2016”. Deci, pe data de 16 mai, Codrut Olaru  se va prezenta la noul loc de munca. Dar, foarte probabil, din postura de proaspat general (deși nu ar fi avut o zi de activitate militară anterior).

Sunt destui cei care susțin că proaspătul general de justiție, Codruț Olaru, ar fi avut o ascensiune pe filiera Gabriel Oprea și că o eventuală numire a sa în fruntea parchetelor militare nu ar fi altceva decât un pas înainte spre închiderea definitivă a Dosarului Revoluției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.