Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis: Dăm oamenilor prea puţin să trăiască, prea mult să moară

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că "asistenţa socială trebuie să fie cinstită", susţinând că de multe ori oamenii sunt păcăliţi, informează agerpres.ro

"Noi cheltuim foarte mulţi bani cu asistenţă socială şi nu neapărat cu mare folos. De multe ori îi păcălim pe oameni. Le dăm bani prea puţini să trăiască, prea mulţi să moară. Eu cred că şi asistenţa socială trebuie să fie cinstită", a afirmat şeful statului la dezbaterea cu tema "România puternică: viziune politică şi servicii publice în slujba cetăţeanului".

Ambasadorul SUA, gest IMPRESIONANT la un an de la tragedia #Colectiv


Preşedintele Iohannis a subliniat că este nevoie de "un mod mai inteligent" de folosire a fondurilor pentru asistenţă socială, care să pună accentul pe reinserţie şi reintegrare pe piaţa muncii. 

"Să facem asistenţă socială inteligentă, în aşa fel încât cel care este asistat social, fiindcă are temporar o problemă, să îl punem în situaţia să îşi rezolve problema, să se reintegreze pe piaţa muncii, iar cel care este asistat social şi nu poate reveni să îi asigurăm un venit care totuşi îl pune în situaţia să trăiască ca omul", a mai afirmat şeful statului. 

El a adăugat că astfel de probleme se rezolvă greu. 

"Cel puţin în ultimii 26 de ani, ştiţi foarte bine, multe guverne au mers pe o gândire 'Hai să le dăm la oameni doi lei în plus şi atunci sunt foarte mulţumiţi', fără să judecăm dacă prin asta îi ajutăm pe oameni sau societatea, sau niciunul, nici altul. Eu cred că de multe ori nu i-am ajutat nici pe oameni, nici societatea", a completat preşedintele Iohannis. 

Şeful statului a conchis că întregul sistem trebuie regândit, prin schimbarea modului în care banii sunt cheltuiţi, fiind nevoie de "eficienţă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.