Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis și Cioloș s-au întâlnit: Ce au discutat după ce i-a cerut premierului să intre în politică

klaus iohannis dacian ciolos

În ziua în care președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului să intre în politică pentru că are de gând să-l propună pentru un nou mandat la Palatul Victoria, cei doi s-au întâlnit la Cotroceni. Acolo a avut loc o reuniune de lucru cu o echipă guvernamentală, condusă de prim-ministrul Dacian Cioloș, pe tema pregătirilor României pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În urma discuțiilor detaliate despre implicațiile pe care Brexit le are pentru România, s-a agreat desemnarea, în scurt timp, a unui responsabil la nivel guvernamental, care să gestioneze această problematică, persoană care va coordona o echipă de experți special desemnată în acest scop.

Citește și: Donald Trump a comis-o din nou: A numit-o Miss Piggy pe o fostă Miss Universe / VIDEO

Plecând de la demersurile deja întreprinse de autoritățile române, responsabilul desemnat va avea ca sarcină centralizarea și prelucrarea analizelor și evaluărilor făcute la nivel sectorial, cu privire la acest proces. De asemenea, având în vedere pozițiile asumate de România cu privire la Brexit, vor fi elaborate propuneri de linii directoare în desfășurarea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost discutate și elemente privind viziunea României referitoare la procesul de reformare a Uniunii Europene, în contextul Brexit.

S-a convenit că, având în vedere opțiunea fundamentală a României de sprijin pentru continuarea integrării europene, autoritățile române să fie pregătite să prezinte propuneri în cadrul procesului de reflecție care se desfășoară în prezent la nivel european.

Citește și: Știai asta? 21 de curiozități despre ce ne înconjoară

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.