Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis intervine în scandalul SIPA: 'Ciorbe reîncălzite'/ Mesaj pentru Tudorel Toader

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului, legat de arhiva SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei. Şeful statului face apel la ministrul Justiţiei să lămurească situaţia.

"Această arhivă SIPA a ajuns, prin lipsa de informaţii în spaţiul public, un mare secret naţional, ceea ce nu cred că este. Ministrul Justiţiei trebuie să facă tot ce poate, transparent şi tranşant, ca să clarifice această chestiune: dacă se poate desecretiza sau nu, ce anume conţine acestă arhivă, dacă într-adevăr au fost scurgeri şi aşa mai departe. Este interesant de urmărit cum apar astfel de ciorbe reîncălzite în spaţiul public la anumite momente politice şi, dintr-o dată, unii devin amnezici, alţii tac, alţii devin vorbăreţi. Nu cred că este o tema care trebuie să rămână mult în spaţiul public. Aştept concluziile de la minister", a declarat Iohannis.

Vezi şi: Noile tarife RCA au fost publicate de ASF/ DOCUMENT

Vezi şi: DOCUMENTUL care decuplează total Palatul Victoria de Coaliția PSD-ALDE

Întrebat dacă problema ar putea fi dezbătută în CSAT, Iohannis a răspuns: "Am solicitat şi colegilor tehnicieni din CSAT un punct de vedere, ca să vedem dacă CSAT are ce discuta în acestă chestiune sau nu. Oricum, ar trebui clarificată chestiunea. CSAT, la noi în ţară, este folosit pe post de panaceu universal, ceea ce nu este. CSAT are domeniul de care se ocupă, care este securitatea naţională. Nu pot să vă spun, aşa pe nepusă masă, dacă s-a trimis un raport, dar se poate verifica. Ministrul Justiţiei trebuie să vină cu clarificarea. Iar dacă ministrul Justiţiei consideră că trebuie să primească un aviz sau o opinie de la CSAT, se va adresa CSAT."

Preşedintele afirmă că nu a avut nicio discuţie cu Tudorel Toader. De asemenea, Iohannis ia în calcul şi propunerea lui Tăriceanu, cel care afirma zilele trecute că arhiva SIPA ar trebui distrusă. "Dacă sunt date fără valoare, e şi asta o soluţie, să fie arhiva topită", a mai precizat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.