Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, mesaj pentru Ponta în Financial Times: Soluţia e DEMISIA!

iohannis ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu publicaţiei britanice Financial Times, în care a vorbit şi despre situaţia premierului Victor Ponta. Potrivit preşedintelui, cea mai bună soluţie este o demisie a lui Ponta.

Jurnaliştii de la Financial Times amintesc de votul masiv dat de Diaspora pentru Iohannis şi de numărul record de fani pe Facebook. Articolul aminteşte suportul acordat de preşedinte pentru DNA în "bătălia" cu premierul Ponta, chiar dacă şeful statului a fost acuzat de deviere de la rolul său de mediator.

Klaus Iohannis afirmă că dorinţa sa ca politica din România să fie curăţată de corupţie rămâne valabilă. "Mulţi se aşteaptă la schimbări rapide, care e evident că nu se vor întâmpla imediat. Dar exprimând puncte de vedere, spunând lucruri, aducând în atenţia publică anumite lucruri, lucrurile se mişcă", a declarat Iohannis.

Articolul din FT menţionează numărul mare de dosare instrumentate de DNA şi rata bună de condamnări definitive. "Este un lucru inevitabil. Nu poţi să lupţi împotriva corupţiei cu mănuşi albe. Lupta împotriva corupţiei va dura atât cât va fi necesar", mai spune Iohannis.

Preşedintele vorbeşte şi despre o "fază urmâtă" a luptei anticorupţie, care include şi cazul premierului Ponta. Despre acesta, Iohannis afirmă din nou că trebuie să demisioneze.

"Cel mai bun mod de a rezolva criza este să demisionezi. Dacă este nevinovat, aşa cum pretinde, atunci nu este nicio problemă... Dar este de neacceptat pentru o ţară europeană să aibă un prim ministru acuzat de procurori de fapte ilegale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, într-un interviul acordat Financial Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.