Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, nemulţumit de ritmul unui minister: 'O să avem o discuţie foarte aplicată'

Inquam Photos / George Vilia
iohannis armata

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, în judeţul Braşov, că va avea o discuţie "foarte aplicată" cu ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, în vederea urgentării achiziţiilor în domeniu.

Întrebat dacă nu este deja târziu pentru cheltuirea a 2% din PIB în domeniul Apărării, şeful statului a răspuns: "Recunosc că suntem deja foarte târziu în anul fiscal şi ar trebui ca Ministerul Apărării să ia toate măsurile pentru a se încadra în cheltuierea cu folos, nu oricum, a acestor sume importante."

Vezi şi: Designer cunoscut: Iohannis 'a făcut ravagii în rândul femeilor', 'al doilea Petre Roman'. Greşeala gravă a preşedintelui

Aceste cheltuieli sunt deja clar planificate şi trebuie doar puse în practică, spre deosebire de planul de înzestrare pe 10 ani, a cărui aprobare a fost amânată.

"Pe ce trebuie să se concentreze în acest an este foarte clar. Există toate aprobările necesare ca aceste achiziţii să fie făcute de Ministerul Apărării în condiţii bune. O să avem grijă să discutăm şi să aprobăm aceste planuri imediat ce ne sunt prezentate", a mai precuzat preşedintele.

Klaus Iohannis a participat sâmbătă, la Cincu (Braşov), la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ''Getica'', la exerciţiul militar multinaţional Saber Guardian 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.