Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis o contrazice pe Prună, în cazul sancțiunilor de 80 de milioane de euro de la CEDO

luju.ro
raluca pruna

Klaus Iohannis o contrazice pe Raluca Prună, fost ministru al Justiției, atunci când a declarat, la Strasbourg, că „nici nu se pune problema ca România să fie sancționată de CEDO”.

”Pe partea de sancţiuni sau amenzi nu se pune aşa ceva în discuţie, nu va exista o sancţiune pentru România. Nu există aşa ceva, nu va fi niciun fel de amendă. Dacă România elaborează un pachet de măsuri care satisface cerinţele CEDO şi cerinţele Consiliului European, toate dosarele pe acea speţă vor fi returnate României, care trebuie să le rezolve unitar. Dacă pachetul de măsuri nu rezolvă problema, atunci aceste dosare ar rămâne la CEDO şi ar fi lucrate individual. E posibil ca într-o speţă concretă să apară o sancţiune, de cele 80 milioane nici nu poate fi vorba. E un calcul pe colţul mesei, folosind informaţii de la o speţă din Italia. (...) Nu poate fi aplicat în România”, a spus președintele Klaus Iohannis, aflat la Strasbourg.

Raluca Prună declara în luna iunie pentru hotnews.ro că statul român riscă să încaseze sancțiuni de cel puțin 80 de milioane de euro pe an, din cauza condițiilor din închisori.

”Noi va trebui, cel mai probabil, sa platim celor condamnati cu executare intr-un penitenciar, o suma de bani pe zi. In Italia a fost 8 euro. Am facut un calcul, eu am avansat o cifra - 80 de milioane, e foarte mica cifra. Deci s-ar putea sa fie mai mult de 80 de milioane de euro pe an in cazul in care primim o asemenea decizie pilot”, spunea fostul minstru al Justiției , în 22 iunie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.