Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis participă vineri la funeraliile lui Shimon Peres

Klaus Iohannis gradina Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri omologului său israelian, Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanţe la moartea lui Shimon Peres, afirmând că acesta a fost un lider cu adevărat vizionar. 

"Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră şi a întregii umanităţi ca una dintre personalităţile lumii pentru care nu există comparaţii, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de prim-ministru şi preşedinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluţie durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate şi progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră şi profundă faţă de poporul român, Shimon Peres fiind primul preşedinte israelian care a vizitat ţara noastră în anul 2010", se arată în mesajul preşedintelui Iohannis.

Ion Cristoiu, despre Kovesi: Cum să judece niște pământeni pe Sfînta Jeanne d’Arc a României

Radu Tudor identifică Gruparea anti-DNA: cine vrea DISTRUGEREA lui Kovesi


Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis va participa vineri la funeraliile fostului preşedinte al Statului Israel Shimon Peres. 

Fostul preşedinte al Israelului Shimon Peres a murit miercuri la Tel Aviv la vârsta de 93 de ani. 

Numeroşi şefi de stat şi de guvern şi-au anunţat prezenţa la funeraliile fostului preşedinte israelian, care vor avea loc vineri la cimitirul de pe Muntele Herzl din Ierusalim. 

Conform presei israeliene, şi-au anunţat deja prezenţa preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, şi secretarul de stat, John Kerry. De asemenea, vor fi prezenţi la Ierusalim candidata democrată la preşedinţia SUA Hillary Clinton şi soţul ei, fostul preşedinte american Bill Clinton. Este aşteptat, de asemenea, şi Papa Francisc. La funeralii ar urma să ia parte, totodată, demnitari din Marea Britanie, Canada şi alte state din America de Sud, Asia şi Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.