Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, primit în Germania cu cel mai înalt ceremonial militar. Gest inedit al preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează joi o vizită oficială în Germania, unde se întâlneşte cu omologul sau, Joachim Gauck, şi cu cancelarul german, Angela Merkel.

La ora 13.15, ora României, Klaus Iohannis a fost primit la Palatul Bellevue de preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck. Preşedintele României a fost întâmpinat cu cel mai înalt ceremonial militar german, a semnat în cartea de onoare şi a avut discuţii tête-à-tête cu omologul său. Presa din Germania a manifestat un interes deosebit pentru evenimentul de la Palatul Bellevue din Berlin.

Printre temele abordate s-au aflat susținerea reciprocă a României și Germaniei în cadrul Uniunii Europene, preocuparea față de stabilitate și securitate în actualul context geopolitic, rolul minorităților de sași și șvabi din România și, respectiv, de români din Germania, în păstrarea tradițiilor și a valorilor culturale comune, cât și copatronajul celor doi președinți pentru Fundația bisericilor fortificate săsești din Transilvania.

După discuţiile cu Joachim Gauck, Iohannis s-a întâlnit cu un grup de copii romi de la Școala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscută pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrațional. Copiii au avut reacţii inedite la întâlnirea cu preşedintele. Unul dintre elevi s-a arătat foarte mirat când a auzit că Iohannis este german, iar o fetiţă a afirmat că "Iohannis e mai bun ca ăla dinainte, adică la fel". Ulterior, fetiţa i-a spus preşedintelui că îşi doreşte să rămână în Germania şi să se facă frizeriţă.

De la ora 15.00, ora României, la Cancelaria Federalp, Klaus Iohannis va avea convorbiri tête-à-tête cu Cancelarul Republicii Federale Germania, Angela Merkel. După discuţii, cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.