Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, reacție după atacul dur al Bisericii/ VIDEO

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a răspuns, vineri, atacului dur al Bisericii. Acesta a spus că „unii au interpretat” afirmațiile sale, iar în România este nevoie de „pace socială”. Totodată, acesta a spus că nu a acuzat nici Biserica Ortodoxă şi nici Biserica Penticostală, ci doar a atras atenţia asupra unor pericole în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei pe tema familiei.

ANAF declanșează OPERAȚIUNEA 'Băncile la control': Sunt consecințe majore

„La felul in care unii au interpretat afirmatiile mele arata cu varf si indesat nevoia de conciliere, nevoia de pace sociala in Romania. Sigur, pot sa ma refer la aceste chestiuni. Eu n-am acuzat pe nimeni, nu am acuzat Biserica Ortodoxa Romana, nu am acuzat Biserica Penticostala. Eu am atras atentia asupra unor posibile pericole. Bineinteles, ca au dreptul la petitie (c.n. Coalitia pentru familie), este un drept legal. Nu a fost pus sub semnul intrebarii. Discutia s-a dus intr-o directie care probabil ar satisface ceva interese. Doresc o discutie onesta, calma”, a spus Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Vezi și: Cultul Penticostal, replică pentru Iohannis: Demersul nostru nu izvorăște din 'fanatism religios'

Miercuri, Klaus Iohannis a vorbit despre comunitatea LGBT şi demersul Coaliţiei pentru Familie de a modifica Constituţia.

În comunicatul de presă emis de Patriarhia Română se arată că declaraţiile preşedintelui Iohannis sunt un răspuns la „o solicitare ultimativă" a pastorului baptist Iuga Viorel privind atitudinea Președintelui faţă de familia creștină. Patriarhia Română declară că demersul Coaliţiei pentru Familie de a introduce în Constituţie amendamentul că o familie este formată dintr-o uniune între un bărbat şi o femeie este legal. „Propunerea de amendare a Constituției nu reprezintă „o solicitare ultimativă", ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinței cetățenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societății, familia.“ spune comunicatul.

Solicitarea Coaliţiei are ca scop declarat protejarea familiei tradiţionale şi nu condamnarea altor persoane.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri următoarele lucruri despre modificarea Constituţiei: „În privinţa modificării Consituţiei nu este rândul meu să vorbesc despre asta. O să vorbesc pe urmă. Ce pot să spun este că eu provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-una religioasă. Trebuie să revenim la toleranţă, cu bune şi cu rele. Nu toate grupurile etnice şi religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare şi să mergem pe calea fanatismului reliogios. Nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul deschiderii şi toleranţei către celălalt".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.