Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis reiterează invitaţia adresată Regelui Abdullah al II-lea de a efectua o vizită în România

express.co.uk
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit marţi pe preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei, Faisal Akef Al-Fayez, context în care a reiterat invitaţia adresată Regelui Abdullah al II-lea de a efectua o vizită în România. "În cadrul discuţiei, cei doi înalţi oficiali au reconfirmat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale, stabilite acum 52 de ani, şi dorinţa consolidării acestora pe toate palierele relevante, astfel încât să fie atins obiectivul unui parteneriat special şi privilegiat între cele două ţări", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis şi preşedintele Senatului iordanian au subliniat importanţa dinamizării raporturilor economice - comerciale şi investiţionale - între cele două state, precum şi dezvoltarea relaţiilor culturale şi sociale, care sunt potenţate de numărul mare al cetăţenilor iordanieni care au studiat în România şi de comunitatea de români din Iordania.

Cei doi oficiali au discutat şi despre Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, criza din Siria, Irak, fluxurile de migranţi şi ameninţarea teroristă. Partea iordaniană a evidenţiat că în prezent găzduieşte 1,3 milioane de refugiaţi sirieni, fapt ce afectează situaţia internă din Iordania şi pune presiune pe resursele limitate existente. Totodată, Faisal Akef Al-Fayez a solicitat o implicare mai sporită a comunităţii internaţionale, în special a Uniunii Europene, pentru sprijinirea Iordaniei.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că România apreciază rolul deosebit de important pe care Iordania îl are pentru stabilitatea Orientului Mijlociu şi a subliniat că menţinerea Regatului Haşemit ca pol de echilibru în Orientul Mijlociu şi ca model de urmat pe plan regional este esenţială. Şeful statului a remarcat eforturile Iordaniei în promovarea politicilor pro-europene şi pro-atlantice active, autorităţile de la Amman reuşind să menţină abordări echilibrate la nivel regional, chiar şi pe fondul acutizării crizelor din Orientul Mijlociu, indică Administraţia Prezidenţială. "Preşedintele Klaus Iohannis a arătat, în acelaşi timp, deschiderea ţării noastre pentru a participa la formate de sprijin pentru Iordania şi că va menţine în atenţie mesajul părţii iordaniene şi la nivelul UE, în ceea ce priveşte implicarea europeană pentru susţinerea eforturilor Iordaniei în privinţa refugiaţilor din Siria", se mai arată în comunicatul citat.

Şeful statului a reiterat poziţia României privind necesitatea unor progrese în dosarul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu. Preşedintele Senatului Regatului Haşemit al Iordaniei se află în vizită oficială în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.