Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, românilor din Germania:Voi urmări cu atenţie mersul lucrurilor în Parlament privind votul

iohannis merkel

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că o soluţie pentru votul românilor din diaspora este o prioritate a noii sesiuni parlamentare, arătând că va urmări cu mare atenţie 'mersul lucrurilor în Parlament' în acest caz. 

"Îmi doresc să avem reguli noi de finanţare a partidelor şi campaniilor electorale, mai riguroase şi mai transparente. Îmi doresc reguli noi pentru partidele politice, care să încurajeze participarea, să aducă politica mai aproape de cetăţean. Dar, mai ales, îmi doresc o lege care să asigure dreptul de vot al cetăţenilor din diaspora. Garantarea condiţiilor şi găsirea unei soluţii pentru ca toţi românii din diaspora să îşi poată exercita dreptul constituţional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare şi voi urmări cu mare atenţie mersul lucrurilor în Parlament", a declarat Iohannis, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania organizată la Ambasada României la Berlin. 

El afirmat că ştie că votul din noiembrie este "purtătorul unei mari speranţe" şi a arătat că prezenţa sa în rândul românilor din Berlin este "expresia aspiraţiei spre o politică externă apropiată de cetăţenii români, oriunde s-ar afla aceştia". 

"Mi-am asumat o politică externă mai creativă, mai transparentă şi mai activă, prin care să valorificăm oportunităţi, să consolidăm relaţii, să ne facem mai bine auziţi în lume. Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentaţi în plan extern. Şi îmi doresc ca întărirea relaţiilor cu celelalte state să aibă consecinţe practice pentru orice cetăţean", a spus Iohannis. 

Şeful statului a precizat că vrea să schimbe modul în care se face politică. 

"Să înlocuim scandalul cu dialogul, să depăşim logica permanentului conflict şi să construim reguli durabile. Doar aşa putem să avem instituţii eficiente şi solide, care lucrează pentru oameni. Doar aşa putem ajunge în mod real la acea prosperitate şi stabilitate care i-ar face şi pe românii plecaţi să se întoarcă cândva acasă", a afirmat Iohannis.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.