Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis s-ar putea alege cu o procedură de suspendare din cauza moscheii și a migranților

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

Moscheea din București îi aduce lui Iohannis amenințarea cu suspendarea și un protest la Cotroceni. ”Duminică, 10 aprilie, de la ora 16.00, Partidul România Unită va protesta în față la Cotroceni (la Statuia Leu) împotriva mega moscheii de la București, ca reacție la lașitatea președintelui Iohannis care s-a comportat ca un vasal al Turciei”, a anunțat astăzi deputatul Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită. Potrivit lui Diaconu, ”Administrația Prezidențială a anunțat astăzi pe surse variate că va permite construcția mega moscheii, dând vina pe alții pentru vasalitatea președintelui în fața lui Erdogan. Președintele Iohannis nu are nicio scuză pentru această moschee și comite un act de rușine națională. Mega moscheea de la București este un afront adus istoriei creștine a neamului românesc și o batjocură la adresa înaintașilor noștri care și-au dat viața pentru a-și apăra țara de invazia Imperiului Otoman”.

Toate acestea se constituie într-un motiv de suspendare a președintelui, crede Diaconu: ”Prin gestul său de a permite unei puteri străine să construiască o mega moschee în București care să expună România la prozelitismul islamic într-o perioadă în care acesta aruncă în aer Europa, președintele Iohannis încalcă prevederile constituționale și se impune suspendarea sa. Președintele Iohannis se face vinovat de încălcarea mai multor articole din Constituție, ceea ce constituie motiv de suspendare: articolul 54, Fidelitatea faţă de ţară, ”(1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră” și articolul 80, Rolul Preşedintelui, ”(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării”. Prin cedarea în fața Turciei, președintele Iohannis și-a încălcat grav fidelitatea față de țară și a dat o lovitură grea independenței naționale, câștigate cu preț de sânge în Războiul de Independență din 1877-1878. De asemenea, acceptând cotele obligatorii de migranți, președintele a încălcat articolul 3 din Constituție: Teritoriul, ”(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”.”

Liderul PRU mai spune că, ”dacă Parlamentul țării ar reprezenta cu adevărat România, așa cum a făcut-o în 1877, președintele Iohannis ar fi imediat suspendat și apoi românii ar fi cei care ar decide dacă își mai doresc să continue cu un șef al statului care își închină țara Turciei și care acceptă colonizarea de populații străine pe teritoriul național!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.