Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis sau lucru nemțesc cusut cu sfoară

Iohannis refuza sa promulge noul Cod Fiscal. Poate parea o "afacere" politica locala, dar totul trebuie pus intr-un context mai larg.

De-a lungul timpului unele tari - care nu au in mod necesar politicieni mai destepti sau popoare mai harnice - au gasit solutia de a-si exercita puterea asupra altor state, inclusiv prin impunerea unor politici economice. Au prosperat luand resurse de la altii si obligandu-i sa le cumpere marfa sau sa le fabrice, ieftin, produsele. Pentru indeplinirea acestei strategii, marile puteri i-au indemnat pe ucrainieni sa se revolte, i-au lasat pe greci sa se revolte, iar romanilor le-au rezervat scenariul potrivit lor : circul. De la DNA sau rochiile "primei doamne", diverse forme de entertainment politic tin ocupata atentia cetateanului roman, mult mai preocupat de ce face altul decat ce patimeste el. Se stie ca romanul nu-i facut sa taxeze abuzul, ci se bucura de el - ca-i exercitat la adresa lui Voiculescu, Udrea sau Sova, ca sa enumar diferiti reprezentanti ai spectrului politic. Nu realizeaza ca acest abuz poate fi maine la adresa politicianului preferat sau la adresa lui insusi. Romanul nu are principii - asa ca nu le apara - ci doar emotii; nu are viziune, ci doar timpul prezent si nu are teluri realiste, ci doar vise.

Pe acest profil socio-moral a fost usor de implantat (de catre altii ) Iohannis - politicianul "neamt" (deci "serios" si "drept"). Desi aceiasi cetateni care l-au ales merg in Hornbach, care-i la scara mica oglinda societatii germane : nici o scandura de 2 m nu are aceiasi...2 m, din doua cel putin una e stramba, iar preturile nu reflecta calitatea.

Este lucru nemtesc cusut cu sfoara...

Pentru tinerii frumosi care l-au ales nu conteaza ca Forumul Democrat al Germanilor, pe care l-a condus Iohannis, este continuatorul declarat al Grupul Etnic German, organizaţie hitlerista care a funcţionat pana in 1944, ca prima lui grija dupa ce a devenit presedinte a fost sa-si ia masina, croitor personal pentru el si consoarta (degeaba) sau sa comande renovari spectaculoase la resedinta prezidentiala. De asemenea, cei obsedati de pericolul comunismului/"rosu" ignora sau nu stiu ca Merkel e in relatii foarte bune, in fapt, cu Putin sau ca cele mai active pe piata Chinei - stat comunist - sunt firmele din Germania, in special Bavaria. "Tinerii frumosi" traiesc cu iluzia corporatiilor, fara sa realizeze ca daca ele ar da navala, romanii nemaiavand sindicate, vor avea cam tot atatea dreturi cat un muncitor pe plantatie.

Daca de maine celelalte tari - indeosebi cele aflate in pozitia ghiocelului - nu i-ar mai cumpara/i-ar boicota produsele, Germania ar avea la randu-i probleme economice. Sau daca s-ar face o Uniune Europeana de Est, in care unii sa nu fie mai egali decat unii.

P.S. Cineva spunea ca intr-un frasin sau intr-un plop nu da nimeni cu pietre. Dar intr-un mar sau intr-un prun dau toti, ca asteapta sa cada fructele. Romania are rod, d-asta e mereu bombardata cu critici si bolovani politici, ca trebuie sa-si scuture fructele in gradina altuia sau sa i le dea de buna voie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.