Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis, somat să lămurească scandalul: Legătura între Black Cube și demisia lui MRU

iohannis mru

Discuția privind dosarul Black Cube, pe fondul demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu și a declarațiilor cum că agenții Black Cube au acționat autorizat, exceptând faptul că nu se știe cine a autorizat aceste acțiuni, continuă.

Cei care pun întrebări în legătură cu o posibilă autorizare de către el, președintele României, a Operațiunii Black Cube sunt ironizați că se uită  mult la filme cu spioni, în timp ce el, evident, se uită la filme de artă, dintre cele date de TVR pe programul 2!”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Cutremur în dosarul Black Cube. Cristoiu scoate la lumină elementele-cheie

Toate aceste fapte aruncă o lumină aparte asupra depoziţiei lui Dan Zorella.
Dacă a vorbit cu cineva de la Servicii, Meir Dagan nu putea vorbi decît cu MRU.
Potrivit lui Dan Zorella, fostul şef al Mossad i-a zis că discuţia cu un şef de servicii secrete româneşti a confirmat autorizarea Proiectului la cele mai înalte nivele. Experienţa mea de studiu în materie de Servicii (inclusiv în materie de CIA) m-a încredinţat că la nivelul  cel mai înalt nu există autorizări exprese şi cu atît mai puţin scrise ale unor operaţiuni, vorba lui Dan Zorella,„foarte sensibile
, adaugă Cristoiu.

Jurnalistul vine cu câteva întrebări mai degrabă retorice, legate de MRU și Meir Dagan, proiectul de investigare a Codruței Kovesi, motivul pentru care a demisionat MRU și menționează că președintele Klaus Iohannis nu poate fi crezut până ce nu se află motivul din spatele demisiei Șefului de la SIE.

„Pe 26 septembrie 2016, opinia publică a fost informată că şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat.

Că a demisionat, n-ar fi cine ştie ce eveniment. Evenimentul e dat de maniera în care a demisionat.

Nu s-a dus la Cotroceni să-şi depună demisia. A trimis-o prin poşta secretă. Potrivit unor mărturii succesive ale lui Klaus Iohannis, nu i-a dat nici pînă acum preşedintelui o explicaţie pentru demisia sa. Lucru straniu în România membră a UE, firesc în Beleraus, membră a CSI, Klaus Iohannis, şeful CSAT, susţine şi acum la o lună de la demisie că n-a stat de vorbă nici telefonic cu MRU.

Toate aceste fapte aruncă o lumină aparte asupra depoziţiei lui Dan Zorella. Dacă a vorbit cu cineva de la Servicii, Meir Dagan nu putea vorbi decît cu MRU. Potrivit lui Dan Zorella, fostul şef al Mossad i-a zis că discuţia cu un şef de servicii secrete româneşti a confirmat autorizarea Proiectului la cele mai înalte nivele. Experienţa mea de studiu în materie de Servicii (inclusiv în materie de CIA) m-a încredinţat că la nivelul cel mai înalt nu există autorizări exprese şi cu atît mai puţin scrise ale unor operaţiuni, vorba lui Dan Zorella, „foarte sensibile”. Ce i-a spus MRU lui Meir Dagan? Că Proiectul de investigare a Codruţei Kovesi beneficiază de autorizarea tacită a Preşedintelui? Dacă da, a minţit MRU și de aia a demisionat? Sau cumva, ştiind despre ce-i vorba, i-a spus fostului şef al Mossad adevărul și de aia a demisionat? Nu-l putem crede pe Klaus Iohannis că n-a autorizat Black Cube pînă nu ne spune de ce a demisionat MRU”, spune Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.