Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO- Iohannis: Suntem pregătiţi să împărtăşim Bulgariei experienţa noastră în combaterea corupţiei

presidency.ro
Iohannis Rumen Radev

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România este gata să împărtăşească Bulgariei din experienţa pe care o are în ceea ce priveşte combaterea corupţiei.

"Am efectuat un schimb de vederi si in domeniul justitiei, a statului de drept. Romania este pregatita si e gata sa impartaseasca Bulgariei experienta pe care o are in combaterea coruptiei.", a declarat Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat şi faptul că a discutat cu preşedintele Radev şi despre situaţia cetăţenilor români din Bulgaria.

"Am exprimat convingerea ca cele 2 comunitati inrudite, romanii din Bulgaria si bulgarii din Romania, reprezinta importante punti de legatura intre statele noastre. Promovarea identitatii acestora e foarte importanta. Este in beneficiul nostru reciproc protejarea drepturilor de care comunitatea romana se bucura, precum invatarea in limba materna, asemeni cetatenilor bulgari din Romania", susţine Iohannis.

La finalul discuţiilor oficiale cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, şeful statului român a precizat că a discutat cu omologul său de la Sofia despre vizita pe care a efectuat-o la Washington, despre interesul comun pentru o relaţie transatlantică puternică, dar şi despre provocările din zona Mării Negre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.