Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis va susține un discurs la summitul ONU de la New York

klaus iohannis

Presedintele Klaus Iohannis va participa la summitul ONU de la New York, în cadrul caruia va sustine un discurs pe 27 septembrie, a anunțat reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

'La summitul ONU de la New York va participa un numar foarte mare de sefi de stat si de guverne. Sunt bucuroasa sa aud ca presedintele României va merge. Cred ca este foarte potrivit ca România sa fie reprezentata la cel mai înalt nivel. Înteleg ca este programat sa vorbeasca pe 27 septembrie', a spus Sandie Blanchet, potrivit Agerpres, la o sesiune de informare pe tema Summitului ONU pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015, organizata la Reprezentanta Comisiei Europene în România.

Ea a aratat ca agenda care va fi adoptata la summitul ONU este una cuprinzatoare si aplicabila tuturor statelor.

Sandie Blanchet a mentionat ca prioritatile românilor sunt legate de o educatie mai buna, un sistem de sanatate eficient si un guvern responsabil.

La rândul sau, reprezentantul Comisiei Europene în România, Angela Filote, a afirmat ca obiectivele agendei summitului ONU vizeaza o dezvoltare prietenoasa fata de mediul înconjurator si punerea în centru a promovarii valorilor fundamentale din UE si promovarea drepturilor.

'Ne dorim sa ramânem lider mondial în dezvoltare. UE este cel mai mare donator si importator', a spus Filote.

Reprezentantul MAE Sorin Tanasescu a aratat ca summitul ONU are 17 obiective economice, sociale si de mediu, precizând ca România a facut parte din grupul de 30 de state care au participat la realizarea acestor obiective.

'Interesele si obiectivele României sunt reflectate corespunzator', a spus Tanasescu.

El a aratat ca România a propus atentie pentru sectorul energetic, pentru tineri si vârstnici, pentru întreprinderi mici si mijlocii, pentru gestionarea rationala a padurilor, a deseurilor si a apelor si conceptul de educatie verde.

Summitul ONU de la New York va avea loc la sfârsitul lunii septembrie. În cadrul reuniunii se va decide agenda globala de combatere a saraciei pentru urmatorii 15 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.