Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis – vești bune și proaste de la strategi

De ce? Pentru ca, de fapt, toate cercetarile arata ca exista o similitudine intre noul candidat al PDL si fostul presedinte al democrat-liberalilor. Aceasta similitudine este una de felul urmator: vestea buna pentru Iohannis este ca el nu preia de la Basescu atributele negative de imagine, iar imaginea sa nu este direct asociata cu aceste atribute (Iohannis nu e perceput ca politician dambovitean, bataios, siret, razbunator etc; imaginea sa e mai mult legata de imaginea de sibian, neamt, seriozitate); vestea proasta, insa, pentru Iohannis, este ca preia de la Basescu politicile pe care le-a sustinut in ultimii ani – este vorba de reducerea cheltuielilor statului, taierile de salarii si pensii, politica de austeritate.

VEZI grafic cercetarea

Altfel spus, Iohannis nu e confruntat cu riscul de a fi confundat cu Basescu la cum arata ca politician, dar este in fata situaiei in care lumea se asteapta ca el sa continue politicile lui Basescu.

Am obtinut din surse confidentiale cateva din materialele de cercetare care stau la baza observatiilor strategice ale unor consultanti din echipa lui Iohannis. Iar aceste materiale confirma aceste concluzii – Iohannis este perceput ca un continuator al politicilor lui Basescu. Pusi in fata unor intrebari explicite, romanii au spus ca, dintre Iohannis si Ponta, Iohannis e mai probabil sa puna in aplicare politicile de austeritate (inclusiv taieri de salarii si pensii). De asemenea, romanii il cred pe Iohannis drept politician de “dreapta” si om care sustine “stat mai mic, mediu privat puternic, fara cheltuieli inutile ale statului”. Sustinatorii de dreapta considera capacitatea de a taia salariile in timp de criza drept un atu, deci aceasta asociere este pozitiva din punctul lor de vedere. Deciziile strategilor lui Iohannis insa sunt dificil de luat, pentru ca acesti sustinatori ai lui Traian Basescu nu mai sunt majoritari in populatie – ramane de vazut, in viitor, daca Iohannis va opta in discurs si actiuni pe continuarea discursului lui Traian Basescu sau va dori sa isi “repare” aceasta problema printr-o disociere mai clara de actualul presedinte. De asemenea, ramane de vazut cum il va recepta pe Iohannis, in viitor, chiar publicul lui Basescu si daca va fi dispus sa il sustina mai degraba pe acesta decat pe Elena Udrea.

Asa cum am spus, in prezent, imaginea sa este in siguranta – nu pare asociat personal cu Basescu, insa politica sa e perceputa ca fiind asemanatoare cu a actualului presedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.