Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce-ați făcut cu Iohannis?

Digi24

Era decembrie 2014 când România își alegea președintele. Entuziasmul de moment a fost foarte mare. Era și normal, fusese învins principalul dușman al poporului din acel moment, Victor Ponta. Klaus Iohannis nu venea cu un background de om politic de nivel mare, bun comunicator ori strateg. A fost pur și simplu la locul potrivit când lumea nu îl voia pe Ponta.

Prima jumătate din mandatul lui Iohannis a fost exact ceea ce se intuia. Aproape absent în momentele majore, comunicare zero, gafe nenumărate, cu eticheta de președinte turist ce profită de mandatul de la Cotroceni pentru a mai vizita locuri, a face cumpărături și ca să se bucure și soția de plăcerile vieții.

Supus și unui atac continuu, de guerillă, din partea PSD și a trusturilor media apropiate, Iohannis a scăzut la capitolul încredere până la procente de 20, 25%, cum prezentau unele cercetări sociologice din decembrie 2016. Nu am ales întâmplător momentul decembrie 2016 ca punct terminus al primei părți din mandatul președintelui Iohannis.

PSD l-a readus în jocul politic mare pe Iohannis

Da, suprinzător, faptul că în aceste zile privim la un altfel de Klaus Iohannis, o variantă mult mai bună și mai aproape de așteptările electoratului care l-a votat, datorându-se în proporție de 90% PSD. Pierderea alegerilor de către liberali a reprezentat o situație care l-a pus pe președinte în postura de a deveni sigurul lider al opoziției în fața unui PSD care părea să aibă forța unui mamut gata să spulbere totul în cale. Cu liberalii bâjbâind prin curtea de la Modrogran, uimiți și ei de scorul jenant de la alegeri, cu un USR care pare a fi mai puțin partid și mai mult o frăție a unor băieți și fete pe care nu îi primește nimeni, Klaus Werner Iohannis s-a văzut nevoit să iasă din stadiul de globetrotter și să devină arhanghelul anti-pesedismului.

Și cât de bine a făcut-o. Dacă ar fi să facem un grafic al momentelor majore din cei 2 ani și jumătate de mandat, el ar arăta așa:

decembrie 2014 – decembrie 2016:

………

ianuarie 2017 – iulie 2017:

- blocarea numirii lui Sevil Shhaideh ca premier;

- vizita la ședința de Guvern prezidată de Grindeanu și discursul despre cei doi elefanți;

- ieșirea în Piața Universității alături de manifestanți la momentul OUG 13. Susținerea protestelor masive din iarnă prin declarații publice;

- discursul din Parlamentul României după ce OUG 13 fusese aprobată în Guvern;

- turneul internațional de excepție care a avut în prim plan întâlnirile cu Donald Trump, Angela Merkel și Emanuel Macron;

- vizita în secuime și gestul cu tricolorul de azi;

- cu voia dumneavoastră, momentul viral al anului, vizita la baza militară de la Kogălniceanu și momentul ”Top Gun” cu președintele Iohannis în faimoasa sa ținută care a aprins internetul.

Uitându-ne pe aceste două scheme, diferența este de la cer la pământ. Ce s-a schimbat atât de mult? Poate multe, poate puține. Faptul că președintele comunică mai bine și instituțional este și datorită faptului că după un jumătate de mandat fără purtător de cuvânt, acum are unul. Și faptul că din echipa de la Cotroceni au dispărut niște nume care nu aveau ce căuta acolo, iarăși are un rol. Dar, cel mai important, PSD are grijă, zi de zi, să îi ofere președintelului mingi la fileu.

Iar noi știm că Iohannis este mare amator de tenis. Ajungi să crezi că PSD și Iohannis au un pact de coabitare!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.